• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Engleskoj, bankrot prijeti velikanu: Na korak su od povratka u Premijer ligu, a gase grijanje da bi klub opstao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna situacija se dešava u Šefild junajtedu.

 Šefild junajted pred bankrotom a bore se za Premijer ligu Izvor: Profimedia

Šefild junajted je na korak od povratka u Premijer ligu, ali je i na korak od brankrota! Ekipa Pola Higinbotoma ima 70 bodova, šest više od trećeplasirnog Midlzbroa i na devet kola prije kraja djeluje da je vrlo blizu direktnog plasmana u elitu, ali klub muku muči sa finansijama. 

Problemi su toliki da je klub ugasio grijanje ispod travnate podloge na trening terenima, a smanjili su korišćenje đubriva prilikom održavanja terena, kao i korišćenje farbe za održavanje prostorija! Šefild junajted je dobio zabranu transfera zbog toga što kasne sa isplaćivanjem rata za transfere Rajana Brustera iz Liverpula i Anela Ahmedhodžića iz Malmea, a sada im prijeti oduzimanje bodova. Navodno bi moglo da im se oduzme 12 bodova, što bi značilo da bi pali na sedmo mjesto, van pozicija koje vode u plejof za ulazak u Premijer ligu. 

Sljedećeg četvrtka će se odlučivati o sudbini velikana koji u svojim vitrinama ima titulu šampiona od prije više od jednog vijeka, iz 1898. godine! Sljedeća plata u klubu ne smije da zakasni kako bi Šefild ostao u trci za plasman u Premijer ligu, plasman koji bi finansijski mogao i da spase klub. Sada plate ne smiju da zakasne ni sekund, jer će u suprotnom klub biti kažnjen. Ovo je lista mjera kojima Šefild pokušava da smanji troškove:

  • Isključivanje grijanja ispod pomoćnih terena
  • Smanjenje korišćenja đubriva pri održavanju terena
  • Zabrana farbanja klupskih prostorija
  • Otpuštanje skauta i analitičara
  • Otpuštanje radnika u klubu
  • Odlaganje plaćanja dobavljačima i partnerima
  • Odustajanje od brojnih projekata kluba kao recimo od gradnje klupskog hotela

Sve ovo je jako čudno s obzirom da je saudijski princ Abdulah bib Mosad bin Abdulaziz al Saud kupio klub od Kevina Mekeba prije tri godine. Za samo 5.000.000 funti Saudijci su preuzeli 50 odsto akcija kluba, a svi se pitaju šta se dešava sa klupskim finansijama. Prošle sezone su ostali dužni oko 20.000.000 evra za razne transfere, a neke uplate odlažu već nekoliko godina. Ipak, ako se nekako "zakrpe" do kraja sezone i ostanu na drugom mestu Čempionšipa čeka ih preko 100.000.000 nagrade za ulazak u najviši rang. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC