• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Borac - Leotar uživo prenos
 Borac - Leotar uživo prenos

Rutinska pobjeda Borca! Nikola Ninković strijelac i asistent na Gradskom stadionu (FOTO, VIDEO)

Fudbaleri Borca rutinski su savladali Leotar u 23. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine i upisali 13. pobjedu ove sezone.

 Borac - Leotar uživo prenos  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je u subotu uveče uspješno nastavio trku za plasmanom u Evropu!

Crveno-plavi su na Gradskom stadionu više nego zasluženo nadigrali trebinjski tim ponajviše zahvaljujući raspoloženom Nikoli Ninkoviću, koji je bio strijelac i asistent kod drugog gola Envera Kulašina.

BORAC - LEOTAR 2:0 (0:0)

Izabranici Vinka Marinovića su bili bolji od Trebinjaca u svim parametrima igre, imali su inicijativu, napadali, stvarali šanse i uspjeli da dva puta matiraju golmana Leotara Dušana Puletića.

Igrao se 30. minut kada je majstorski Benjamin Tatar pronašao Ninkovića na drugoj stativi, a odlični ofanzivni vezista je glavom pogodio suprotan ugao - 1:0.

Bilo je još dosta šansi pred trebinjskim golom, međutim, Borac je sve dileme oko pobjednika razriješio u 57. minutu kada je Ninković vanjskim uposlio Envera Kulašina, a krilni napadač samo "potkopao" loptu iznad golmana Puletića - 2:0.

Ekipa Marka Maksimovića, koja je u Banjaluci igrala dosta oslabljena, nije imala mnogo prilika, ali je uspjela da u 63. minutu ozbiljno zaprijeti Nikoli Ćetkoviću.

Sa ivice kaznenog prostora šutirao je Mihailo Cmiljanić, golman Banjalučana je bio savladan, ali je stativa spasila crveno-plave.

Do kraja, Borac je umirio igru i mirno sačuvao prednost za trenutno drugo mjesto na tabeli sa tri boda ispred trećeplasiranog Širokog Brijega, koji u nedjelju dočekuje Tuzlu sitija (17.00).

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 23. kolo

Zrinjski - Igman 2:1 (0:0)
/Tičinović 47, Jukić 85 - Denković 68/

Borac - Leotar 2:0 (1:0)
/Ninković 30, Kulašin 57/

Nedjelja:

Željezničar - Sloga Meridian (13.00)

Široki Brijeg - Tuzla siti (17.00)

Velež - Sloboda (19.00)

Ponedjeljak:

Sarajevo - Posušje (13.00)

NAJAVA

Nakon sigurne i ubjedljive pobjede nad Tuzlom sitijem (3:0), izabranici Vinka Marinovića na startu trećeg kruga domaćini su ekipi sa "Polica", a strateg Borca je upravo prethodni duel crveno-plavih apostrofirao kao "recept" i za Trebinjce.

"Ako ponovimo taj pristup, sigurno da očekujemo tri boda kako bismo se učvrstili na poziciji koja vodi u Evropu", rekao je trener Borca, koji večeras neće moći da računa na "kartoniranog" Fedora Predragovića, a pod upitnikom nastupa nalaze se Nedeljko Piščević i Alen Jurilj.

Gosti iz Hercegovine će prema najavama biti znatno oslabljeni zbog povreda, roviti su Marko Čubrilo, Aleksa Spaić, Andrej Đurić, Đoko Milović i Dejan Uzelac, a još nekoliko igrača se žalilo na povrede, potvrdio je trener Marko Maksimović, kojem će predstojeći duel biti poseban jer će po prvi put voditi neki drugi tim protiv matičnog Borca.

"Nisam nikad igrao protiv Borca dok sam bio fudbaler, a kao trener sam samo vodio jednom Leotar protiv Borca u Trebinju. Vjerovatno će mi kad dođem na Gradski stadion da prorade emocije jer ipak je to moj klub i moj grad. Za Borac sam vezan od malena, ljudi koji su iz Banjaluke to sigurno razumiju i to nikome ne treba da smeta. Sav se naježim dok samo pričam o tome", rekao je Maksimović za naš portal i dodao da su sve misli Leotara usmjerene ka opstanku.

"Leotar do kraja ima sve u svojim rukama što se tiče opstanka poslije lošeg starta u sezoni. To bi bilo ispunjenje cilja. Ova liga je dosta nezgodna, svako ko potcijeni bilo koga može potencijalno da ima problema".

Utakmicu će suditi Sarajlija Admir Musić a direktan prenos je na televiziji Arena sport.

22:24

- kraj -

22:20

Još tri minuta sudijske nadoknade

22:19

U toku je 90. minut

22:15

Prazne stolice čekaju novu upravu

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

S obzirom da je uprava Borca podnijela ostavku, u loži Gradskog stadiona nije bilo funkcionera kluba. 

22:12

Pao tempo

83' - U posljednjih nekoliko minuta pao je tempo, igra se uglavnom na sredini terena. 

22:09

Nove izmjene

78' - Umjesto Mrkaića, u igri je Jovo Lukić, a umjesto Aleksandra Subića na terenu je Filip Račić. Potom je teren napustio Ninković, a umjesto njega je ušao Jakov Blagaić.

22:05

Promjene i u Leotaru

73' - Strateg Trebinjaca Marko Maksimović napravio je dvije izmjene i poslao Kolaka umjesto Stojkovića, te Đuderiju umjesto Aćimovića. 

22:04

Izmjene

65' - Trener Borca Vinko Marinović je izveo Tatara i Predragovića, a na teren poslao Poparu i Cvijanovića.

21:53

STATIVA!

63' - Leotar je pogodio stativu! Prva opasna situacija pred golom Borca u drugom dijelu, Mihailo Cmiljanović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je okvir gola bio saveznik Nikole Ćetkovića. 

21:47

57' - GOOOL!!! Nova lopta u mreži Leotara

Borac vodi 2:0, golom Envera Kulašina.

Bila je to sjajna akcija nakon duplog pasa sa Ninkovićem, koji je nakon gola upisao i asistenciju na večerašnjem meču. Njegova treća ove sezone, a i treći pogodak Kulašina.

21:36

Počelo je drugo poluvrijeme

46+ - Nastavljen je susret na Gradskom stadionu. 

21:18

- poluvrijeme -

21:13

Opet Džigi!

41' - Novi udarac Ninkovića sa distance, međutim, siguran je golman Leotara Dušan Puletić. 

21:11

Ninković!

39' - Nikola Ninković je oprobao šut sa nekih 20 metara iskosa, ali nije bio precizan. Lopta je otišla visoko iznad prečke. 

21:10

Poruka Lešinara za buduću upravu

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

  Navijači Borca istakli su i transparent upućen budućim čelnicima kluba: "Borac je nešto što spaja sve nas, za sportska lica u upravi, mi dajemo glas".

21:02

30' - GOOOL!!! Borac vodi 1:0!

Borac od 30. minuta vodi 1:0.

Novi gol u dresu "crveno-plavih" postigao je Nikola Ninković, nakon odlične asistencije Benjamina Tatara. Popularni Džigi je majstorski glavom pogodio suprotan ugao - 1:0.

20:53

21' - Konačno prije i gosti

Prvi pokušaj Trebinjaca. Stojković je šutirao, ali lopta odlazi preko gola domaćih.

20:51

19' - Ninković neprecizan iz slobodnjaka

Imao je Ninković sada lijepu priliku iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

20:45

13' - Prijete domaći iz prekida

Banjalučani opasni nakon kornera, Mrkaić je pokušao, zatim i Subić, ali nema promjene rezultata.

20:41

Parola i skandiranje Lešinara

Pogledajte povike sa tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, na kojima su smješteni najvatreniji navijači Borca, popularni Lešinari.

Kao i njihovu parolu...

Izvor: MONDO

20:40

5' - Borac krenuo ofanzivno

Krenuli su domaći ofanzivno od samog starta, konstantno su na polovini koja pripada fudbalerima Leotara, ali za sada nema velikih prilika.

20:33

1' - Počeo je meč u Banjaluci

19:50

SASTAVI

BORAC: Ćetković, Ninković, Mrkaić, Pišek, Predragović, Vojnović, Subić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar. Trener: Vinko Marinović
LEOTAR: Puletić, Uzelac, Prusina, Stojković, Milić, Aćimović, Tahrić, Cmiljanović, Milaković, Georgiev. Trener: Marko Maksimović

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

IXI

Ennnnnnvvvvver Kuuulašiiiiiin!

Najnovije