• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo (pre)skromno pa silovito protiv Posušja: Tri gola bordo tima za trijumf pred prvenstvenu pauzu!

Autor Dragan Šutvić

Bordo tim je trijumfovao nad Posušacima na zatvaranju 23. kola.

 sarajevo posušje Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Sarajevo je nakon "tankog" prvog poluvremena duela sa Posušjem, posljednjeg u 23. kolu, u drugom dijelu potpuno preuzelo kontrolu i na kraju uz tri postignuta gola stiglo do devete pobjede u sezoni:

SARAJEVO – POSUŠJE 3:1 (0:0)
/Čataković 60 pen, Martinović 65, Ziljkić 83 - Marković 90+1/

Uz to, bordo tim ima isto toliko poraza i pet remija, što je deset kola prije kraja sezone dovoljno za šesto mjesto, dok je Posušje samo jednu poziciju ispod Sarajlija sa 24 boda, samo jednim više od Sloge Meridian, prvog tima u zoni ispadanja.

Prvi značajniji trenutak na ovom meču dogodio se u 20. minutu, kada je Sarajevo "plelo mrežu" ispred gola Posušja, a lopta je stigla do Marija Vrančića čiji udarac je u posljednji čas izblokirao Jovan Vladimir Pavlović.

Šest minuta kasnije odgovorilo je Posušje, dalekometnim udarcem Gabrijela Bobana iskosa sa desne strane, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora lako ukrotio Belmin Dizdarević, koji se prvi put još od 19. avgusta i duela sa Slobodom našao u startnoj postavi.

Osam minuta prije odlaska na odmor, zatresla se mreža Posušja – udarcem glavom je pogodio Frensis Kjereme, ali se u trenutku upućivanja lopte nalazio bar dva metra u ofsajdu.

U nastavku je Sarajevo potpuno preuzelo inicijativu, a već od prvog minuta drugog poluvremena krenula je ofanziva prema golu na kojem je stajao Luka Kukić.

Čuvara mreže Posušja prvo je spasila stativa u 54. minutu nakon slobodnog udarca Hamze Čatakovića, da bi u istom minutu, nakon drugog "slobodnjaka", i sam uspio da interveniše, baš kao i pet minuta kasnije, kada je "skinuo zicer" Đorđiju Gulijašviliju, koji se našao oči u oči sa golmanom hercegovačkog tima.

Ništa, ipak, Kukić nije mogao praktično u narednom napadu Sarajeva, u kojem je dosuđen jedanaesterac za bordo tim.

Realizovao ga je upravo pomenuti Čataković, a samo pet minuta kasnije bilo je potrebno Sarajevu da udvostruči prednost pred golom Posušja zahvatio Ilija Martinović.

Sa lijeve strane je slobodan udarac izveo Mario Vrančić, a Kukića je udarcem glavom matirao Ilija Martinović i poveo Sarajevo ka pobjedi, koju je ovjerio Almedin Ziljkić sedam minuta prije kraja, prizemnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Nakon jednog od najljepših golova sezone, kojeg je u prvom od tri minuta nadoknade postigao Luka Marković uputivši silovit udarac u suprotni ugao iskosa sa desne strane, Ziljkić je u posljednjim sekundama mogao Sarajevu da vrati prednost od tri pogotka. Izašao je sam ispred Kukića, lobovao ga, ali je pogodio prečku.

U m:tel Premijer ligi BiH predstojećeg vikenda neće biti utakmica zbog mečeva kvalifikacija za EURO 2024, a u prvom narednom kolu, prvog vikenda u aprilu, Sarajevo će gostovati Slobodu, dok će Posušje biti gost posljednjeplasiranom Igmanu.

SARAJEVO: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić (od 82. Trako), Čataković (od 78. Ziljkić), Vrančić (od 84. Ramić), Varešanović (od 78. Avramovski), Kjereme, Tomašević (od 46. Radović), Gulijašvili, Šerbečić, Martinović. Trener: Mirza Varešanović.

POSUŠJE: Kukić, Bešlić (od 64. Rozić), Horić, Pavlović, Lučić (od 64. Dadić), Maglica, Z. Begić, Brković (od 58. Marković), Jović (od 76. D. Begić), Milanović (od 75. L. Begić), Boban. Trener: Goran Granić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 23. kolo

Sarajevo – Posušje 3:1 (0:0)
/Čataković 60 pen, Martinović 65, Ziljkić 83 - Marković 90+1/

Odigrano u nedjelju:

Željezničar - Sloga Meridian 4:1 (1:1)
/Santos 21, 50, Štilić 60 penal, Amoa 79 – Lalić 35/

Široki Brijeg - Tuzla siti 1:1 (0:1)
/Mašić 68 - Ivaniadze 31/

Velež - Sloboda 0:0

Odigrano u subotu:

Zrinjski - Igman 2:1 (0:0)
/Tičinović 47, Jukić 85 - Denković 68/

Borac - Leotar 2:0 (1:0)
/Ninković 29, Kulašin 57/

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC