• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majko, Srbija zove! Lazar odbio Nijemce, pokazao čiji će biti nasljednik u "orlovima": Mogu da imam važnu ulogu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi fudbaler Lazar Samardžić iz Udinezea je i zvanično objavio da je promijenio sportsko državljanstvo i da će igrati za Srbiju umesto Njemačke.

 Lazar Samardžić objavio da će igrati za Srbije Izvor: MN Press/Instagram/lakisamar10/Screenshot

Srbija se dugo borila za Lazara Samardžića i na kraju je pobijedila. Bez obzira što je Samardžić rođen u Berlinu i što je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Njemačke, na kraju je izabrao da igra za "orlove" i sada je na spisku selektora Dragana Stojkovića na startu novog ciklusa kvalifikacija protiv Litvanije (24. mart) i Crne Gore (27. mart). Sa novim saigračima odradio je u ponedjeljak prvi trening, a dok čekamo da prvi put govori o svom izboru - oglasio se na Instagramu.

U pismu se oprostio od Njemačke, za koju ima čak 28 nastupa i devet golova od U16 do U21 selekcije, ali sada je vrijeme da piše istoriju sa reprezentacijom države iz koje "vuče" porijeklo.

"Posljednjih sedmica bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno zbog moje sportske budućnosti. Poslije brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i domovinu svojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni zbog poziva koji je ujedno i nagrada za moja dosadašnja dostignuća", napisao je "Laki" u poruci na Instagramu.

"Moj cilje je da odemo na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pokazano mi je kako će izgledati budućnost državnog tima i rečeno mi je da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom. Uvijek mi je bila čast da budem dio mladog tima Njemačke i hvala vam na vremenu. Veliko hvala i poštovanje posebno Antoniju di Salvu na pojverenju i naravno da ću uvijek biti uz ove momke", objasnio je Samardžić i završio više nego jakim riječima obraćanje: "Sada je vrijeme da se ostvari veliki san - Majko, Srbija zove!".

Nadamo se da će Samardžić imati dobru reprezentativnu karijeru u dresu Srbije, ali i da neće biti posljednji "gastarbajter" koga je FSS ubijedio da obuče dres "orlova". Selektor Dragan Stojković je na konferenciji za medije uoči meča sa Litvanijom istakao da se razmišlja i o Stefanu Bajčetiću, odnosno da je na spisku potencijalnih igrača i jedno misteriozno ime.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC