• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njegova "armija" stiže u Beograd, a ime je dobio po čovjeku zbog koga igra za "orlove"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Lazar Samardžić igra za Srbiju zbog dede Vujadina po kome je dobio ime! Kako Lazar od Vujadin? Lako...

 Lazar Samardžić dobio ime po dedi Izvor: Profimedia/Independent Photo Agency/Alamy Live News

Novi plejmejker Srbije Lazar Samardžić čeka svoj debi u nacionalnom timu naše zemlje nakon što se odlučio da zaigra za zemlju porijekla i dres Njemačke zamijeni dresom Srbije. Pričao je o tome koliko su na tu odluku uticali kapiten "orlova" Dušan Tadić i selektor Dragan Stojković Piksi, ali na to je uticao i čovjek po kome je dobio ime. 

Iako ga svi znamo kao Lazara Samardžića, njegovo puno ime je Lazar Vujadin Samardžić! Drugo ime dobio je po dedi, koji ga je odmalena učio za čije boje treba da nastupa. Cijela porodica je htjela da Lazar izabere "orlove", pa će Samardžići činiti jedan veliki segment na tribinama stadiona protiv Litvanije!

"Vujadin je ime mog dede čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cijele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao. Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Vjerujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima", rekao je on za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

Stigao je u Staru Pazovu vezista italijanskog Udinezea i odmah pogledao meč U17 selekcije sa Bjelorusijom, a ono što je vidio u Sportskom centru FSS ga je oduševilo. 

"Oduševljen sam Sportskim centrom i uslovima koje imamo ovdje u Staroj Pazovi. Sve nam je na dohvat ruke, vjerujte mi da ovako nešto nema ni Njemačka. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, ona je na vrhunskom nivou. Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahtjeve nove sredine" – kaže Samardžić.

Uz igranje za svoju zemlju dobiće i priliku da poboljša srpski, koji naravno govori, ali uz neke poteškoće. 

"Napredujem iz dana u dan. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju. Uz ove momke koji mi pružaju podršku od prvog dana priprema, lakše ću da naučim jezik i mislim da će već od narednog okupljanja sve to zvučati mnogo bolje. Na terenu se govori univerzalnim fudbalskim jezikom i bitno je da tu pokažem da zaista zaslužujem poverenje selektora Stojkovića", zaključio je Samardžić. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC