• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i dalje upitan za sutrašnji meč! Hadžibegić poručio: "Treba izbjeći euforiju"

Autor Haris Krhalić

Selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić najavio je meč sa Slovačkom.

 faruk hadžibegić Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Fudbalska reprezentacija BiH sutra od 20.45 časova igra drugu utakmicu kvalifikaciju za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Nakon sigurne pobjede nad ekipom Islada prije dva dana na Bilinom polju, "zmajevi" sutra gostuju u Slovačkoj.

Selektor Faruk Hadžibegić je na zvaničnoj pres konferenciji najavio meč koji će biti odigrao u Bratislavi. 

Selektor naše reprezentacije nije pravio veliku euforiju.

"Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori s pobjedom. Lakše je pripremiti i narednu utakmicu. Ipak, mi i ako sutra pobijedimo nismo realizovali ono što svi želimo, a to je odlazak na Euro, jer nam je ostalo još osam utakmica. Mi Bosanci smo poznati po euforiji, a nju treba izbjeći, naravno da bi voljeli pobijediti, ali to zavisi i od protivnika. Treba ostati lucidan u vezi ove situacije", rekao je Hadžibegić pa dodao: 

"Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica i kakav god da se rezultat sutra desi ništa neće biti riješeno. Izuzetno respektujemo protivnika, imaju velike ambicije, novog selektora i igrače koji uigraju u najjačim svjetskim ligama".

"Zmajevi" u Zenici nisu mogli računati na Seada Kolašinca koji je na okupljanje stigao povrijeđen kao ni kapitena našeg tima Edina Džeku. Kolašinac se danas vratio u Marsej dok nastup Džeke i dalje pod velikim upitnikom.

"Za Kolašinca znate da se vratio nazad, a za Džeku se još ne zna. Doktor će vidjeti kakvo je stanje s njim nakon čega ćemo znati može li igrati ili ne može. Ostali fudbaleri su svi zdravi", rekao je on.

Hadžibegić je pred meč sa Islandom povukao neočekivan potez i ostavio Miroslava Stevanovića na tribinama, a u slučaju da kapiten bh. tima bude spreman za sutrašnju utakmicu ponovo će jedan fudbaler "biti višak".

"Ako Edin Džeko bude spreman, moraću opet presjeći i nekoga poslati na tribine, ali neću trčati pa ću vidjeti šta će se desiti. Ako kapiten bude spreman, neko će morati na tribine", zaključio je Hadžibegić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC