• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema odmora za "zmajeve": Odmah nakon trijumfa nad Islandom, počele pripreme za duel sa Slovačkom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Trening centru FS BiH u Zenici trening i na taj način su odmah nakon meča sa Islandom, počeli pripreme za Slovačku.

 zmajevi, trening zmajeva Izvor: Promo/FS BiH

Reprezentacija BiH trijumfalno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. "Zmajevi" su sinoć u Zenici, nakon odlične igre, porazili Island 3:0, a već danas okreću se novim obavezama.

Danas su u sklopu priprema za predstojeći duel sa Slovačkom, koji je na programu u nedjelju, odradili trening, a nakon toga jučerašnji meč sa Islandom i narednog protivnika prokomentarisali su trener u stručnom štabu Elvir Rahimić i reprezentativac Hrvoje Miličević.

"Bilo je dobro, pobijedili smo zasluženo. Odigrali smo taktički odličnu utakmicu, nismo dali protivniku nikakve šanse. Rezultatski i organizaciono smo odigrali jednu od boljih utakmica", rekao je Rahimić.

Pružio je selektor Faruk Hadžibegić priliku i nekim novim igračima, pa i debitantima, a oni su mu uzvratili sjajnom partijom na terenu "Bilinog polja".

"Mlađi igrači dobili su prilike i iskoristili ih. Vidi se da imaju veliki potencijal, da su talentovani i nadamo se da će doprinositi pobjedama BiH i u budućnosti."

Nema mnogo vremena za odmor, jer već za dva dana "zmajeve" očekuje duel sa Slovačkom u Bratislavi.

"Igramo tešku utakmicu. Slovačka je iskusna reprezentacija, koja dugo igra zajedno. I oni i Island konkurenti su nam za drugo mjesto. Odigrali su neriješeno sa Luksemburgom, a mi ako budemo dobri kao protiv Islanda, možemo se nadati dobrom rezultatu. Učinićemo sve da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Biće teško, ali svi se nadamo da je pobjeda protiv Islanda samo prvi korak", poručio je Rahimić.

I Miličević se slaže da je kompletna ekipa odigrala dobro, a najvažnije da je utakmica otvorena ranim golom, nakon čega je sve bilo mnogo lakše.

"Taj gol dao nam je vjetar u leđa da odigramo još bolju utakmicu. Drugim golom je sve krenulo na naš mlin i išlo svojim tokom. Možemo biti srećni sa tri boda, pa u Slovačku takođe idemo po pobjedu, kako bismo kvalifikacije otvorili na fantastičan način", rekao je Milićević.

Prokomentarisao je i sinoćni kiks Slovačke, koji nisu uspjeli da zatresu mrežu Luksemburga, pa je završeno 0:0.

"Početak nikad nije lagan, računali su na sve tri boda, ali mi ih ne smijemo potcijeniti i moramo odigrati ozbiljnu utakmicu. Ne poznajem ih mnogo, imaju neke zvijezde, ali najbolji igrač Škrinjar neće igrati. Tu je i Lobotka iz Napolija, možda i njihov najbolji igrač. Kroz analize ćemo ih bolje upoznati."

Kako je istakao, BiH ima lijepe šanse da se zadovoljna vrati iz Bratislave.

"Sigurno da imamo dobre šanse. Ako bismo uzeli tri boda i u Slovačkoj, mislim da bismo ostvarili veliki korak ka odlasku na EURO, iako do kraja ima još osam kola", zaključio je Miličević.

Duel Slovačke i BiH biće odigran u nedjelju, 26. marta od 20.45.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC