• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžibegić razjasnio sve dileme oko Džeke, Stevanovića i Huseinbašića

Autor Haris Krhalić

"U ovom trenutku ne mogu reći hoće li Džeko i Kolašinac igrati protiv Slovačke", poručio je Hadžibegić nakon pobjede nad Islandom.

 faruk hadžibegić Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Fudbalska reprezentacija BiH otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine sigurnom pobjedom. „Zmajevi“ su na Bilinom polju savladali reprezentaciju Islanda rezultatom 3:0.

Nakon utakmice svoje viđenje današnjeg meča dao je selektor "zmajeva" Faruk Hadžibegić.

"Mi smo danas pobijedili jer smo shvatili protivnika jako ozbiljno. Mi smo njih gledali i 'studirali'. Napravili su nam puno problema sa dugim loptama. Držali su isti ritam tokom cijele utakmice, na kraju nam je bilo teško. Pobjednika je odlučilo naš kvalitet i odlučnost kao i malo sreće. Uz naše navijače koji su nas bodrili, u ključnim momentima došli smo do rezultata koji nas zadovoljava", rekao je Hadžibegić.

Selektor je govorio i o izostanku Edina Džeke i Seada Kolašinca.

"Bez obzira što nije igrao i što smo pobijedili, Džeko nam je falio na terenu. Ja bih volio da je igrao. Njemu se desila povreda leđa, sve smo pokušali da ga vratimo, ali nije uspjelo. U ovom trenutku ne mogu reći hoće li on i Kolašinac igrati protiv Slovačke", dodao je on.

Hadžibegić je nakon toga pomenuo i Denisa Huseinbašića, mladog fudbalera Kelna.

"Na prvoj konferenciji za štampu sam rekao da ću sprovesti ideje saveza, da podmladimo ekipu. Igrao je Tahirović, igrao bi i Huseinbašić sigurno da je došao. Takođe sam najavio da ću dati šansu igračima iz Premijer lige BiH i drago mi je što sam mogao dati šansu Bilbiji".

Selektor je na kraju razriješio i situaciju sa Stevanovićem, odnosno svoju odluku da ga na večerašnjoj utakmici ostavi na tribinama.

"Nešto sam čuvao i za sljedeću utakmicu. Stevanović nije ispao iz tima, on je naš standardni reprezentativac. Uzeo sam rizik, Stevanović uopšte nije upitan. Sačuvao sam ga za narednu utakmicu. Otišao sam u sobu i sve mu objasnio, rekao sam mu da je prirodno da bude ljut. Ne mislim ni da je ljut, nego da je razočaran, što je jako pozitivno s njegove strane, to je jedan takmičarski tip. Neću više nikad zvati 25 igrača, ne treba mi problem u startu", zaključio je selektor BiH Faruk Hadžibegić.

Svoje viđenje današnje utakmice dao je i golaman naše reprezentacije Ibrahim Šehić.

"Na kraju je bilo malo posla, ali sve u svemu momci su odradili sjajan posao. Momci su radili cijele sedmice odlično i bili fokusirani. Znali smo da je teren u malo lošijem stanju i baš smo odigrali pametno. Ovi mladi momci će još da sazriju, a danas su odigrali zaista sjajno. Oni pokazuju odličan talenat i požrtvanost i stvarno smo dobra 'klapa'. Kvalifikacije su počele odlično i ova pobjeda je od velike važnosti za samopouzdanje. Sada nam slijedi ta Slovačka, da dobro analiziramo i spremimo se. Želimo šest bodova kako je i selektor rekao idemo i tamo na pobjedu".

Pred "zmajevima" je nova utakmica već u nedjelju, a naša reprezentacija gostovaće u Slovačkoj, koja je večeras odigrala neriješeno sa Luksemburgom (0:0). 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC