• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA u centru novog skandala! Otkazan žrijeb za Svjetsko prvenstvo zbog Izraela - protesti na ulicama

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FIFA ima tek nekoliko dana da izgladi stvari u Indoneziji.

 Otkazan žrijeb za Svjetsko prvenstvo zbog Izraela Izvor: Twitter/Levyninho/Screenshot

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina trebalo je da se održi 31. marta, međutim iznenada je otkazan i na pomolu je novi skandal. FIFA je u ogromnom problemu pošto je guverner Balija, grada u kome je žrijeb trebalo da bude održan, odbio da ugosti Izrael i ne želi da popusti iako je u pitanju međunarodno takmičenje.

Nezvanične informacije govore da je Fudbalski savez Indonezije obavijestio FIFA da žrijeb neće biti održan u petak i zbog toga će i predsjednik Đani Infantino imati pune ruke posla. Sa jedne strane može da oduzme domaćinstvo Indoneziji, nakon čega bi došlo do velikih problema zbog organizovanja turnira u maju, odnosno može i da popusti i izbaci debitanta Izrael, što bi tek bio skandal nevjerovatnih razmjera.

Prethodno je "Džakarta Post" pisao da je guverner Balija Vajan Koster pisao Ministarstvu za sport i molio ih da usvoje zakon po kome će Izraelu biti zabranjeno da učestvuju na turniru zbog dugogodišnjih sukoba sa Palestinom, ali to se još nije dogodilo.

FIFA nema i dalje garancije da su Izraelci dobrodošli, kamoli bezbjedni na žrijebu, posebno ako se uzme u obzir da je ranije ovog mjeseca došlo i do protesta navijača. Marširali su glavnim gradom Džakartom sa zastavama Indonezije i Palestine, tražeći od vlasti da ni slučajno ne dozvole mladim fudbalerima Izraela da učestvuju. Podsetimo, Indonezija je zemlja u kojoj živi najveći broj muslimana i prethodnih godina raste broj "konzervativnijih".

Na turniru koji je Srbija osvojila 2015. godine, pored pomenutog Izraela i Indonezije, učestvuju još Irak, Japan, Južna Koreja, Uzbekistan, Gambija, Nigerija, Senegal, Tunis, Dominikanska Republika, Gvatemala, Honduras, SAD, Brazil, Kolumbija, Ekvador, Urugvaj, Fidži, Novi Zeland, Engleska, Francuska, Italija i Slovačka.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC