• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrao Švajcarsku ispred "zmajeva", a sada ga želi Zvezda? Kao u stara dobra vremena - u klinču sa Dinamom i Hajdukom

Autor Haris Krhalić

Da li je Bećir Omeragić pojačanje Crvene zvezde za Ligu šampiona? Hrvati tvrde da ga sa "Marakane" gledaju...

 Bećir Omeragić na meti Crvene zvezde Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je još zimus počela da sprema ekipu za Ligu šampiona pošto su već postignuti dogovori sa Piterom Olajinkom iz Slavije Prag i sa Markom Stamenićem iz Kopenhagena, ali jasno je da to nije kraj. S obzirom da je već sada izvjesno da će Crvena zvezda kao najverovatniji šampion Srbije učestvovati u grupnoj fazi koja će joj donijeti najmanje 30 miliona evra, potrebne su još veće investicije kako bi se ostvario što bolji rezultat, pa sada stižu informacije o interesovanju za fudbalera zbog kog bi na "Marakani" mogli da razbiju kasu.

Hrvatski portal "Index" prenosi da se Crvena zvezda kao u stara dobra vremena bori sa Dinamom i Hajdukom za potpis mladog štopera Bećira Omeragića (21). U pitanju je švajcarski fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji je još kao tinejdžer debitovao za "sajdžije" i do sada je zabilježio četiri nastupa za državni tim.

Njega je još zimus spominjao Zdravko Mamić, na burnoj konferenciji za medije, dok se tada borio za prevlast u Dinamu, a izgleda da se sada i Crvena zvezda zainteresovala za fudbalera čiji su roditelji porijeklom iz Dervente i Prijedora. Bećir Omeragić ima ugovor samo do ljeta u Cirihu i potom bi kao slobodan igrač mogao da napusti Švajcarsku, ali sigurno uz "jaku" platu pošto za njega pitaju i klubovi van Balkana.

Zagrebački mediji prenose da je Dinamo bio na korak od dovođenja Omeragića za 700 hiljada evra obeštećenja (uz još deset procenata od buduće prodaje), dok je posjednicima trebalo platiti 1,6 miliona evra uz 15 odsto prava od idućeg transfera. Takođe, dogovorena je bruto plata od 650 hiljada evra na ugovor od šest godina, ali je sve propalo u posljednji čas jer se za Omeragića u tom trenutku interesovao Bazel, koji igra jednu od slabijih sezona u ovom vijeku. S obzirom na to da će biti na tržištu, tek se onda očekuje bogato interesovanje za njega, s tim da Zvezda može da ponudi Ligu šampiona.

Prema procjeni specijalizovanog portala "Transfermarkt", Bećir Omeragić vrijedi šest miliona evra, a čitavu svoju profesionalnu karijeru proveo je u Cirihu. Odigrao je 104 utakmice i nije se upisao u strijelce.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC