• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Zvezde nije mogao da me skloni ni Bufon: Bajković otkrio zašto je otišao: "Došao taj mali, sad me ljubi kad me vidi!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni čuvar mreže "sklonio" se sa gola kako bi mlađem kolegi prepustio mjesto i to se ispostavilo kao sjajan potez za sve strane.

 Boban Bajković: Sklonio sam se zbog Predraga Rajkovića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je još 2003. godine primijetila Bobana Bajkovića, talentovanog čuvara mreže sa Cetinja. Prvo proba u Beogradu, pa šest mjeseci kasnije telefonski poziv i glas Dragana Džajića sa druge strane žice - sve je bilo spremno za put u Beograd. Kada se njegov rođeni brat povukao sa mjesta prvog golmana Lovćena kako bi mlađi brat napravio transfer karijere, Boban je naučio lekciju - i primijenio je to isto!

U ljeto 2014. godine, nakon osvojene titule i prekida šestogodišnjeg niza Partizana, odlučio je da ode iz Crvene zvezde. Nakon više od decenije u klubu prepoznao je trenutak u kojem treba da zablista talentovani mladi reprezentativac Predrag Rajković, koji je nešto ranije stigao u klub iz Jagodine. Prisjetio se Bajko toga u emisiji na zvaničnom Jutjub kanalu Crvene zvezde.

"Što se tiče ove priče o Zvezdi i rastanku, ja ne bih otišao. Ja sam imao ugovor na stolu. Znate kakva je situacija bila, što se kaže da Bufon dođe u tom trenutku ne bi branio pored mene. Nego je došao mladi Rajković i bio na klupi. Klub je bio u problemima. Ja sam svjesno otišao, da on stane na gol. Od mene nije bilo zarade, imao sam 30 godina. I danas kad me vidi zaustavi auto, izađe da me grli i ljubi. Svjestan je toga i zna da je tako bilo. Pustio sam da on brani, bio je super talenat i trebalo je klub da uzme pare. To je bio moj dug Zvezdi. Nikad se ni ja ni neki drugi igrač ne možemo dovoljno odužiti Zvezdi, to je jedno sveto mjesto", ispričao je Bajković.

Predrag Rajković je brzo iskoristio šansu. U narednoj sezoni postao je standardan, u međuvremenu osvojio Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a zatim napravio transfer u Makabi iz Tel Aviva. Nakon četiri sezone u Izraelu tri je proveo u francuskom Remsu, a trenutno brani za Majorku i u svakom od tih timova bio je prvi izbor među stativama. Za reprezentaciju Srbije ima 28 nastupa. Bio je učesnik dva Mundijala, ali su Vladimir Stojković u Rusiji i Vanja Milinković-Savić u Kataru imali prednost. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC