• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA IZ ENGLESKE USRED SEZONE, ŠPANCI KRADU ŠPICA BIVŠEM ŠAMPIONU: Englez koga zna cijela Južna Amerika stiže u Primeru

Autor Haris Krhalić

Blekburn će bez obeštećenja izgubiti najboljeg igrača, a on ide u Španiju kako bi igrao Ligu šampiona.

 Ben Brereton Dijaz na meti Viljareala Izvor: Profimedia

Prava bomba dolazi iz Engleske i to u sred borbe za ulazak u Premijer ligu. Kako javljaju dobro obaviješteni izvori Ben Brereton Dijaz je dogovorio sve i naredne sezone će kao slobodan igrač preći u redove Viljareala.

Ovaj Čileanac rođen u Engleskoj igra za Blekburn gdje je najbolji strijelac. Ove sezone je dao 12 golova i doveo je Blekburn do petog mjesta na tabeli, koje im za sada donosi mjesto u plejofu za ulazak u Premijer ligu. Na devet kola do kraja nekadašnji šampion Premijer lige se nada da bi mogao dobrim igrama do kraja sezone da stigne i do direktnog plasamana u Premijer ligu, ali šta god da se desi ostaće bez svog najboljeg igrača naredne godine.

Viljareal je nakon osvajanja Lige Evrope prije dvije sezone ove sezone ispao u nokaut fazi Lige konferencija, a u Primeri je trenutno šesti i juri mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Igranje u evropskim takmičenjima je očigledno bilo presudno i Brereton Dijaz je spreman da odbije brojne premijerligaške klubove koji ga traže kako bi igrao u Evropi. 

Brereton je rođen u Stouku, od oca Engleza koji je policajac i bivši amaterski fudbaler i majke Čileanke iz Konsepsiona. Prošao je omladinske kategorije Mančester junajteda, Stouka i Notingem Foresta, a onda je počeo da igra profesionalno u nekadašnjem rivalu Evrope prije nego što se 2018. preselio u Blekburn. Tu je pružao prosječne partije prije nego što je prošle sezone eksplodirao sa 22 gola. Nakon jednom nastupa za mlađe selekcije Engleske 2021. je prihvatio da igra za Čile gdje je na 18 mečeva dao četiri gola za sada. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC