• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA ODUZELA DOMAĆINSTVO SVJETSKOG PRVENSTVA: Nastao haos zbog jedne reprezentacije, otkazan i žrijeb

Autor Haris Krhalić

Samo nekoliko mjeseci pred Mundijal FIFA je promijenila odluku!

 FIFA oduzela domaćinstvo Svjetskog prvenstva Indoneziji Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

FIFA je donijela odluku da oduzme organizaciju Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina Indoneziji. Najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svijetu je trebalo da ove godine bude domaćin ovog takmičenja, ali je nakon sastanka prvog čovjeka FIFA Đanija Infantina i predsednika Fudbalskog saveza Indonezije Erika Tora taj plan promijenjen.

Prvo je odložen žrijeb zakazan za 31. mart, a sve je počelo zbog zahtjeva Indonezije i Iraka da se ne dozvoli da tim Izraela ne bude u grupi sa njihovim selekcijama. Čak su se na ulicama Indonezije desili protesti zbog mogućnosti da ova selekcija zaigra sa Izraelom, pa je na kraju Indoneziji oduzeto domaćinstvo.

S obzirom da se Mundijal za omladince održava od 20. maja do 11. juna sve je manje vremena i za žrijeb i za nalaženje novog organiztora, pa se očekuje objava FIFA o tome u što kraćem roku. 

"Uprkos našoj odluci FIFA ostaje pri odluci da pomogne Fudbalskom savezu Indonezije zajedno sa Vladom predsjednika Vidoda nastave proces transformacije nacionalnog fudbala nakon tragedije koja se desila u oktobru 2022. godine", stoji u saopštenju FIF.

Događaj na koji se poziva FIFA je najsmrtonosnija nesreća u istoriji indonezijskog sporta, kada su hiljade navijača u Malangu utrčale na teren, sukobile se policijom koja je odgovorila nasiljem i suzavcem. Nastao je pravi masakr i poginulo je preko 130 osoba.

Na ovom Svjetskom prvenstvu osim Izraela igraju Brazil. Kolumbija, Dominikanska Republika, Ekvador, Engleska, Fidži, Francuska, Gvatemala, Honduras, Italija, Novi Zeland, Slovačka, SAD, i Urugvaj, a vidjećemo ko će se kvalifikovati kao novi domaćin.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC