• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je u Upravnom odboru Borca? Milan Tegeltija saopštio imena saradnika, Grad Banjaluka daje 500.000 KM!

Autori Goran Arbutina Autori Dragan Šutvić

Novi predsjednik banjalučkog premijerligaša saopštio je, na konferenciji za novinare, imena ostalih članova Upravnog odbora. Grad Banjaluka najavio veću finansijsku podršku.

 tegeltija o upravnom odboru borca  Izvor: Mondo/Slaven Petković

Pravni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika Milan Tegeltija nasljednik je Stojana Malbašića na funkciji predsjednika Borca.

Tegeltija je na večeras održanoj sjednici Skupštine imenovan jednoglasno, a na konferenciji za novinare nakon zasjedanja saopštio je i sastav budućeg Upravnog odbora kluba.

Tako će, uz Tegeltiju, najuže rukovodstvo činiti gradski menadžer Bojan Kresojević, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković, izvršni direktor Autoputeva RS Slobodan Stanarević, dosadašnji potpredsjednik Bogoljub Zeljković i banjalučki privrednik Goran Lukić.

Tegeltija se tako nakon više od jedne decenije vraća u klub, s obzirom na to je 2010. i 2011. godine obavljao funkciju potpredsjednika.

"Puno je lakše preuzeti klub danas nego tada. Zato želim da se zahvalim prethodnoj upravi koja nam je Borac predala u stanju u kojem je sada. U klubu, naravno, postoje mnoge stvari koje treba unaprijediti, mi smo tu da ga dignemo na viši nivo gdje što je bio do sada i možete da vidite da su članovi Upravnog odbora koji sjede pored mene pokazatelj da je ovo klub koji spaja a ne razdvaja građane Banjaluke. Svi ljudi koji danas sjede ovdje su posvećeni uspjehu Fudbalskog kluba Borac kao brenda grada i Republike Srpske", rekao je Tegeltija, dodavši da će Upravni odbor u narednom periodu biti proširen za još tri člana.

"Ovaj sastav Upravnog odbora nije konačan. Trudićemo se da ga popunimo ljudima iz biznis sfere koji mogu resursima i idejama mogu doprinesu klubu", rekao je novoizabrani predsjednik Borca, dodavši da je ovosezonski cilj plasman u evropska takmičenja, a da već sljedeće Borac ima potpuno pravo da gaji šampionske ambicije.

"Borac kao i svi klubovi na Balkanu ne može bez podrške države. Imam uvjeravanja od republičke vlasti i podrška sigurno neće izostati", podvukao je Tegeltija, naglasivši da u klubu predstoji finansijska analiza.

"Analiziraćemo finansijsko stanje, ali prema onome što vidimo Borac ispunjava svoje obaveze. Postoje tekuća dugovanja ali grad se uključuje sa značajnijom podrškom i to je jasan pokazatelj da smo svi zajedno uz Borac. Želimo da napravimo nadgradnju i da novac koji dolazi ne dolazi samo od državnih institucija."

Tegeltija je uvjeren da će Borac na terenu djelovati "evropski".

"Mi smo Upravni odbor, a sportski dio pripada sportskom sektoru. Međutim, ono što želimo je da Borac igra moderan, napadački evropski fudbal i na tome ćemo insistirati kod sportskog direktora i trenera", rekao je Tegeltija.

Novi predsjednik Borca rekao je da je ulogu prvog čovjeka prihvatio "kao građanin ovog grada".

"Da li je politički angažman balast pokazaće vrijeme ali mislim da nije. Svi mi imamo neke druge poslove ali ovdje smo ujedinjeni sa namjerom da unaprijedimo ovaj klub i napravimo dobre rezultate", naveo je Tegeltija.

TRI PROJEKTA

Novi predsjednik Borca najavio je tri kapitalna infrastrukturna projekta - izgradnju južne tribine čime bi stadion bio "zaokružen", gradnju infrastrukturnih objekata uz pomoćni teren, te adaptaciju prostora ispod istočne tribine stadiona.

U srijedu će, kako je istakao, biti održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj će biti imenovani direktor i sportski direktor kluba, te direktor marketinga i šef skauting službe.

Gradski menadžer Bojan Kresojević potvrdio je značajniju podršku Grada Banjaluka.

"Grad planira da finansijsku podršku Borcu poveća na 500.000 KM, ali i da se povećaju izdvajanja za klupske infrastrukture. Plan je da se ostavi ozbiljan trag kako bi klub bio najozbiljniji kandidat za osvajanje šampionske titule", poručio je Kresojević.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković istakao je da će Skupština Grada podržati ovaj prijedlog.

"Pokazaćemo da smo ujedinjeni kada je u pitanju Borac", rekao je prvi čovjek banjalučke skupštine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BEMA

MARINKA UMICEVICA ZA PREDSJEDNIKA

Bob Rock

Kakve ovaj ima veze sa Borcem, da li je ikad bio na utakmici?

Jakurcaiuprave

Ahahahhahaha

Realan

***emtefudbalee

Mint

Otišli svi članovi uprave koji se nisu nista pitali, ostao samo ovaj koji kriv sto plate kasne po pola godine, e Borce postao si privatna prcija SNSD-a

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC