• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa 16 igrao Premijer ligu, sa 26 je penzioner! Čelsi ga oteo, Murinjo se kleo u njega - evo gdje je krenulo po zlu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Već sa 26 godina je fudbalski penzioner, a nekada je djelovalo da će biti najvažniji fudbaler reprezentacije Engleske.

 Izi Braun sa 26 godina završio karijeru Izvor: Instagram/izzyjabrown/printscreen

Nekadašnji fudbaler Čelsija Izi Braun (26), svojevremeno najveći talenat engleskog fudbala, mora da završi karijeru zbog teške povrede ahilove tetive. On je mjesecima pokušavao da se oporavi od povrede zbog koje je propustio čitavu prošlu sezonu, ali mu tijelo daje jasne signale da nikada više neće moći da se bavi fudbalom. Na to su uticale brojne povrede pošto je prethodnih godina imao problema sa koljenom, ligamentima, bedrima, a na kraju i tetivama... Sve je trebalo da bude drugačije!

Kada je Izi Braun ušao u igru za svoj tadašnji klub Vest Bromvič Albion protiv Vigana, postao je drugi najmlađi fudbaler u istoriji Premijer lige. Imao je samo 16 godina i 117 dana, a već je važio za igrača oko kojeg će se u naredne dvije decenije vrtiti fudbal u Engleskoj. Čelsiju nije smio da promakne - kupili su ga nekoliko mjeseci kasnije. Manje od dvije godine nakon toga priključen je prvom timu, a Žoze Murinjo se kleo kako će postati ključni igrač reprezentacije. "Savjest mi govori da ako Luis Bejker, Dominik Solanke i Izi Braun ne budu reprezentativci za nekoliko godina treba da krivim sebe", izjavio je Portugalac svojevremeno. 

Od potencijala koji je ofanzivac pokazivao na startu karijere nismo vidjeli mnogo. Odigrao je 15 mečeva u Premijer ligi bez postignutog gola, dok je u Čempionšipu na 80 mečeva tek osam puta zatresao mrežu rivala. Nije bilo mnogo bolje ni u ostalim takmičenjima koja je probao da igra tokom seniorskog staža u fudbalu.

Ovo je Izi:

Braun je tokom mlađih kategorija nastupao za Lester, Vest Bromvič Albion i Čelsi, u kojem je proveo najveći dio karijere. Od 2013. do 2015. godine bio je u mlađim kategorijama tima iz Londona, a zatim se u narednim sezonama kao senior selio na pozajmice u Vitese, Roteram, Hadersfild, Brajton, Lids, Luton i Šefild Vednesdej. U ljeto 2021. godine je kao slobodan igrač potpisao za Preston, ali zbog teške povrede nije ni debitovao za ovaj klub.

Na kraju sezone je otpušen, a posljednjih nekoliko mjeseci pokušavao je da se oporavi. Nakon što mu je postalo jasno da se to neće dogoditi, Braun je odlučio da objavi kraj karijere koja nije bila ni djelić onoga što se očekivalo kada se pojavio u Čelsijevom seniorskom timu. Za mlađe kategorije reprezentacije Engleske je između 2012. i 2016. godine odigrao čak 36 mečeva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC