• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL! UTAKMICA SEZONE NA ENFILDU: Liverpul bio blizu da "okrene" Arsenal, ali Ramsdejl ne da titulu Sitiju

Autor Haris Krhalić

Neutralni navijači uživali su u strašnom fudbalu na Enfildu, dok su oni koji podržavaju Arsenal i Liverpul do posljednjeg sudijskog zvižduka grickali nokte.

 Liverpul Arsenal Premijer liga Izvor: Profimedia

Liverpul i Arsenal odigrali su spektakularan derbi 30. kola Premijer lige i još jednom nas podsjetili zašto se u Engleskoj igra najbolji fudbal na svijetu. Vidjeli smo četiri gola, bespoštednu borbu, tuču, strašan tempo i što je najvažnije za dobru utakmicu - naboj i dramu! Sve do poslednjeg sudijskog zvižduka bilo je neizvjesno i meč je mogao da ode "i na jednu i na drugu stranu", međutim na kraju podjela bodova - 2:2 (1:2).

Junak utakmice bio je golman "tobdžija" Aron Ramsdejl koji je u finišu "iščupao" dva gola - prvo vrlo precizno plasiran šut Mohameda Salaha u četvrtom minutu nadoknade, a zatim i stotinjak sekundi kasnije pokušaj Ibrahima Konatea praktično sa same gol-linije. Može se reći da je Arsenal bio zreo da izgubi na Enfildu, ali njihovo čudo i dalje traje i još sanjaju titulu....

Istina, vodili su 2:0 poslije pola sata fudbala preko Martinelija i Žesusa, međutim njihov pad trajao je skoro sat vremena i pravo je čudo kako to Liverpul nije iskoristio da dođe i do kompletnog preokreta. "Načeo" ih je Salah u 42. minutu, a potom je već u 52. mogao da iskoristi nervozu zadnje linije. Nesmotreno je Holding sružio Žotu za najstrožu kaznu, a Egipćanin je šutirao pored gola i tako dao drugu šansu Arsenalu da se izvuče. Uslijedili su siloviti napadi, igralo se u strahovitom ritmu, a taman kada se činilo da će tim Mikela Artete i ovo preživjeti, pojavio se Roberto Firmino.

Vrhunski prodor Trenta Aleksander-Arnolda, jednog od najodgovornijih za primljene golove, završio se još boljom asistencijom na drugu stativu za "Bobija" koji je još jednom pokazao da je klasa. Nažalost po njega, to je ubrzo pokazao i Aron Ramsdejl, ove sezone jedan od najboljih igrača Arsenala.

Poslije ovog kola Arsenal ostaje lider Premijer lige sa 73 boda, dok je Mančester siti na 67 i sa utakmicom manje. To u teoriji znači da bi pobjedom mogli da priđu na samo tri boda zaostatka, a znamo da su ove sezone više puta propuštali takve prilike.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC