• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski štoper krenuo da trese mreže kao špic: U odličnoj sam golgeterskoj formi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kapiten Almerije Srđan Babić pogodio je protivničku mrežu i ovog vikenda.

 Srđan Babić za MONDO o novom golu za Almeriju Izvor: EPA/Carlos Barba

Almerija je pobjegla sa dna. Ekipa za koju igra Srđan Babić proteklog vikenda savladala je Valensiju, a ogroman doprinos dvostrukoj pobjedi nad „šimišima“ dao je upravo ovaj Banjalučanin.

Štoper i kapiten Almerije postigao je gol u pobjedi 2:1 kojom je njegova ekipa pobjegla iz zone ispadanja u koju je gurnula upravo Valensiju, sa kojom sada ima i bolji međusobni skor.

Gol nakon kornera protiv Valensije je Babićev drugi pogodak u osam dana, pošto je, pošto je zatresao mrežu i na prethodnom meču protiv Selte u Vigu, gdje je Almerija osvojila bod remijem 2:2.

"Da, da, u odličnoj sam golgeterskoj formi", počeo je Babić uz osmijeh kratki razgovor za MONDO i nastavio: "Dobro se osjećam na prekidu, stvarno dosta obraćamo pažnju na taj segment igre i eto urodilo je plodom".

Nakon remija 2:2 na Mestalji, Almerija je sada savladala Valensiju 2:1 i ima bolji međusobni skor što bi moglo da ima veliki značaj s obzirom da se obje ekipe bore za opstanak.

"Znali smo pred utakmicu da će ova biti jedna od najvažnijih, pogotovo jer nam je Valensija direktni konkurent u borbi za opstanak. Dobro smo se spremili i na kraju odlično je ispalo", rekao je Babić, koji ističe da euforije nema niti smije da je bude.

"Kao i dosad, prva naredna utakmic aja najvažnija, svaki bod je ogroman i može biti presudan, spremni smo da se borimo dalje", poručio je Babić.

Nekadašnji štoper Crvene zvezde od avgusta 2021. je u Almeriji sa kojom je ušao u Primeru i postao je jedan od glavnih igrača kluba iz Andaluzije.

"Jako se dobro osjećam ovdje, osjećam ljubav navijača svaku utakmicu i trudim se da im to vraćam na terenu i tako nastavljam i dalje", poručio je Babić.

Ovaj Banjalučanin bio je dio reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali ga je selektor Dragan Stojković Piksi izostavio sa posljednjeg spiska za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo. Ukoliko nastavio ovako Babića ćemo vjerovatno vrlo brzo ponovo vidjeti na okupljanju "orlova", ali defanzivac Almerije ne opterećuje se mnogo.

"Nemam komentar, ostavljam to drugima", kratko je rekao Babić na kraju razgovora za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC