• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona i vječiti derbi zavise od prekinutog meča Partizana

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Meč Partizana i Čukaričkog je prekinut, a nakon njega će se znati mnogo toga pa i termin i mjesto odigravanja derbija.

 Superliga - borba za Ligu šampionu Izvor: ATA Images/Dušan Milenković/MN Press

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog završiće od 18 časova utakmicu započetu u utorak. Meč je prekidan dva puta i na kraju je sudija Milan Mitić naložio igračima da se po drugi put povuku sa terena i meč je odložen. 

"Odigravanje meča 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između FK Čukarički i FK Partizan prekinuto je zbog nepostojanja uslova za igru i opasnosti po zdravlje aktera ovog susreta. Meč na Banovom brdu prekidan je nekoliko puta, a prekinut je trajno na osnovu procjene glavnog sudije. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč će biti nastavljen sutra, u sredu 12. aprila 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova", navedeno je u saopštenju.

Ovo će biti posljednji meč regularnog dela prvenstva uz utakmicu Radnik – Napredak u Surdulici koja će se odigrati od 18 časova. A šta ovaj meč donosi, zašto je bitan i zbog čega će se ponoviti već u prvom kolu plejofa?

ŠTA SE DESILO?

Počeo je ovaj meč u isto vrijeme kao i susret TSC-a i Voždovca na "krovu", a dok je tim iz Bačke Topole overio drugo mjesto na tabeli, duel na Banovom Brdu je prekinut. Navijači Partizana su ubacivali baklje u teren i nakon četvrtog upozorenja sudije meč je u 18. minutu prekinut. Sudija je naložio igračima da se vrate u svlačionice, a tribina je ispražnjena nakon tuče "grobara" sa policijom. Čim je meč nastavljen stolice su poletjele na teren i sudija je ponovo prekinuo utakmicu. Pogledi igrača Partizana su dovoljno govorili o celoj situaciji i na kraju će meč biti završen u srijedu. 

ZA ŠTA SE IGRA?

Sada kada znamo da je TSC drugi na tabeli Superlige sa 62 boda,Čukarički i Partizan igraju za treće mjesto pred plejof. Čukarički ima prednost sa 59 bodova, Partizan ima 57, a oba tima sanjaju Ligu šampiona! Drugo mjesto u Superligi na kraju sezone donosi kvalifikacije za LŠ, a ekipa koja ovdje izgubi biće u nepovoljnom položaju. TSC je otišao Čukaričkom na tri, Partizanu na pet bodova razlike i to je već ozbiljna prednost. 

ŠTA OVO ZNAČI ZA DERBI?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bez obzira na rezultat utakmice oba tima će se sastati sa TSC-om u Bačkoj Topoli u plejofu, dok će pobjednik ovog duela u prvom kolu plejofa biti domaćin gubitniku na svom terenu. Zavisno od ishoda utakmice zavisiće da li ćemo "vječiti derbi" gledati na "Marakani" ili na "JNA". Ukoliko Partizan pobijedi i bude treći putovaće na stadion najvećeg rivala, ukoliko bude četvrti dočekaće na svom stadionu Crvenu zvezdu. 

KAKAV JE RASPORED?

Praktično znamo raspored utakmica u plejofu Superlige, jedina nedoumica je ko će biti treći, a ko četvrti. Za to mjesto se na ovom meču bore Partizan i Čukarički, a evo kako će izgledati raspored plejofa. Treća i četvrta ekipa na tabeli označene su brojevima:

  • 31. kolo: Crvena zvezda - TSC, 3. - 4, Vojvodina - Novi Pazar, Voždovac – Radnički
  • 32. kolo 4. – Crvena zvezda, TSC - 3, Novi Pazar - Voždovac, Radnički – Vojvodina
  • 33. kolo Crvena zvezda - 3, Vojvodina - Voždovac, TSC - 4, Novi Pazar – Radnički
  • 34. kolo Voždovac – Crvena zvezda, 3 - Vojvodina, Radnički - TSC, 4 - Novi Pazar
  • 35. kolo Crvena zvezda - Vojvodina, 4 - Radnički, TSC - Voždovac, 3 - Novi Pazar
  • 36. kolo Radnički – Crvena zvezda, Vojvodina - 4, Novi Pazar - TSC, Voždovac – 3
  • 37. kolo Crvena zvezda - Novi Pazar, TSC - Vojvodina, 3 - Radnički, 4 - Voždovac

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC