• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Realno je da Zvezda preuzme prevlast u regiji": Hrvati se raspisali - prognoziraju pad Dinama, a uspon crveno-bijelih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Problemi su okovali Dinamo i u Hrvatskoj spekulišu da bi Crvena zvezda to mogla da iskoristi.

 Crvena zvezda mogla bi da preuzme prevlast u regionu od Dinama iz Zagreba Izvor: MN PRESS

Dinamo iz Zagreba je najdominantniji klub sa prostora bivše Jugoslavije u 21. vijeku, međutim nakon previranja rukovodstva i slabijih rezultata u posljednje vrijeme - u Hrvatskoj "vlada panika" da bi uskoro mogli da izgube primat. "Jutarnji list" objavio je interesantan razgovor sa Nikolom Hadželom, bivšim članom Izvršnog odbora Dinama, koji tvrdi da bi Crvena zvezda mogla da preskoči "modre".

U tekstu se navodi da bi usljed velikih turbulencija, Dinamo mogao da "steže kaiš" u narednom periodu, pošto se ne očekuju tako ozbiljni "izlazni transferi" kakvima smo godinama svjedočili u eri Zdravka Mamića, što se ne može reći za Crvenu zvezdu koja je prvi učesnik grupne faze Lige šampiona 2023/24 i ima velike ambicije.

Trenutno crveno-bijeli pregovaraju sa izraelskim trenerom Barakom Baharom koji bi mogao da podigne Crvenu zvezdu na još jedan nivo iznad, a tu su naravno i pojačanja koja se očekuju na ljeto. Već su potpisali Marko Stamenić (Kopenhagen) i Piter Olajinka (Slavija Prag), dok bi Bahar mogao da dobije još sjajnih imena kojima će Crvena zvezda uspjeti da parira rivalima u grupnoj fazi Lige šampiona (najvjerovatnije treći šešir), gdje želi da prođe u osminu finala.

Stoga se u tekstu navodi da je "Realno da Crvena zvezda preuzme prevlast u regiji", što je prognoza na kojoj bi na "Marakani" sigurno bili zahvalni, posebno ako se zna kakvo je stanje bilo prije 2017. godine.

Podsjetimo, Dinamo Zagreb je ove sezone pobijedio Čelsi na startu grupne faze Lige šampiona, međutim na kraju je svoju evropsku odiseju završio kao posljednjeplasirani u grupi. Daleko više su navijači očekivali od tima koji je predvodio Čačić, dok je nedavno klupa povjerena Igoru Bišćanu. Videćemo da li će uspjeti da napravi dobru ekipu za predstojeću sezonu ili će i njega nefudbalske stvari opterećivati.

Crvena zvezda je trenutno 42. ekipa na rang-listi UEFA sa 42.000 bodova, dok je Dinamo Zagreb najuspješniji od klubova iz bivše Jugoslavije. Trenutno su 29. sa učinkom 55.000.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC