• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović nakon velikog preokreta na Pecari: Čestitam igračima, ovakav rezultat je teško okrenuti

Autor Haris Krhalić

Vinko Marinovičć komentarisao je današnji meč.

 Marinović Barbarić izjave nakon utakmice Široki Brijeg Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je trijumfovao u derbiju kola nad Širokim Brijegom rezultatom 2:3, a junak meča bio je Momčilo Mrkaić, koji je na Pecari postigao het-trik.

Dva puta je tim Ivice Barbarića imao prednost u ovom duelu, ali je Borac u nadoknadi drugog poluvremena postigao dva pogotka i napravio veliki korak ka evropskoj sceni.

Nakon ovog nevjerovatnog preokreta u posljednjim minutama meča, trener Borca Vinko Marinović govorio je za Arenu sport.

"Bila je ovo jako zanimljiva utakmica pogotovo u ovim zadnjim minutama. Loše smo otvorili utakmicu, dobili smo gol odmah na početku. U tih prvih 10-15 minuta nije nas uopšte bilo na terenu i nekog tog našeg plana koji smo trebali igrati. Nakon toga smo proigrali, zabili taj gol i otišli na poluvrijeme sa neriješenim rezultatom", rekao je Marinović i dodao:

"Mislim da smo u drugom poluvremenu imali neku inicijativu i nekoliko situacija koje smo mogli bolje riješiti. Kada smo bili u situaciji na napravimo kontranapada desio se taj drugi pogodak Širokog i na kraju morali smo rizikovati sa nekim igračima. Bacili smo sve karte u napad i na našu sreću uspjeli smo dobiti utakmicu".

Marinović je čestitao svoji igračim čestitao na današnjem uspjehu, ali i prisjetio se kako ovo nije prvi put da mu se ovakav preokret desio na Pecari.

"Prije svega čestitao bih igračima, stvarno ovakav rezultat je teško okrenuti. Ja sam još jednom, dok sa bio trener Zrinjskog, imao sličnu situaciju gdje smo takođe u posljednjim minutama okrenuli rezultat i slavili", zaključio je Marinović.

Svoje viđenje današnjeg meča dao je i trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

„Bila je utakmica ovo jedna dinamiča sa dosta ritma. Praktično kada smo imali riješeno sve izgubili smo i to je to. Moramo se pomiriti sa rezultatom, čestitati protivniku i pripremati se za sljedeću utakmicu“, poručio je Barbarić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC