• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I JUVENTUS "PROSUO" BODOVE: Igrali Evropu, sad ne mogu nikoga da pobijede - nestvarni kiksevi velikana Serije A

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Niti jedna italijanska ekipa koja je sredinom sedmice imala obaveze na međunarodnoj sceni nije uspjela da slavi ovog vikenda u prvenstvu.

 Sasuolo Juventus Gregoar Defrel Izvor: EPA/SERENA CAMPANINI/ANSA

Milan, Napoli i Inter od mogućih devet bodova u subotu osvojili su samo dva, a ekipama koje ovog vikenda nisu uspjele da slave u prvenstvu, a sredinom sedmice nastupali su na međunarodnoj sceni, večeras se pridružio i Juventus.

Nakon minimalnog trijumfa protiv Sportinga iz Lisabona u četvrtfinalu Lige Evrope, "stara dama" doživjela je gostujući poraz u Seriji A. Bolji od tima Masimilijana Alegrija bio je Sasuolo i golom Gregoara Defrela u 64. minutu stigao do vrijednog trijumfa.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta, izgledalo je da bismo prvi put u istoriji mogli vidjeti meč bez golova kada igraju Sasuolo i Juventus, ali su domaći u nastavku zaigrali znatno angažovanije i stigli do zasluženog vođstva, ispostaviće se i pobjede.

Dugo su "zeleno-crni" kružili oko šesnaesterca rivala, izveli su nekoliko kornera u nizu, a onda je iskusni Francuz u pomenutom 64. minutu konačno pronašao rupu u odbrani "bjankonera" i pogodio za vođstvo domaćih.

Defrel je današnjim golom postao tek četvrti Francuz u istoriji Serije A koji je uspio da "dobaci" do 50 golova. Ubjedljivo prvi na toj listi je David Trezege sa 123 gola, slijedi Mišel Platini (68) i Siril Tero (66).

Mladi Nikolo Fađoli napravio je grešku kod tog gola, Alegri je potom odlučio da ga izvuče iz igre, a mladić koji je prošao sve omladinske kategorije Juventusa potom se rasplakao na klupi. Tješili su ga članovi stručnog štaba, ali 22-godišnji vezista nikako nije mogao da se pomiri sa sudbinom.

Juventusu današnji poraz nikako nije trebao. Uprkos kazni i oduzimanju 15 bodova, Alegrijev tim i dalje je u borbi za novi izlazak na međunarodnu scenu, ali nakon dva prvenstvena poraza u nizu Evropa je sve dalje. Nisu Filip Kostić i Dušan Vlahović odigrali meč za pamćenje, izostala je podrška i ostalih igrača, pa je poraz u Ređo Emiliji bio neminovan.

Priliku da poprave situaciju kada su u pitanju predstavnici iz Serije A u Evropi večeras će imati Roma, koja dočekuje Udineze, a zatim i Fiorentina, koja će sutra na zatvaranju 30. kola igrati domaći meč sa Atalantom.

SERIJA A - 30. KOLO:

Leće - Sampdorija 1:1 (1:0)
/Sisej 31 - Hese 75/

Torino - Salernitana 1:1 (0:1)
/Sanabrija 57 - Vilena 9/

Sasuolo - Juventus 1:0 (0:0)
/Defrel 64/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)
/Bove 37, Pelegrini 55, Abraham 90+1/

Odigrano u subotu:

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)
/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

Inter - Monca 0:1 (0:0)
/Kaldirola 78/

Odigrano u petak:

Specija - Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 35 pen, Felipe Anderson 52, Markos Antonio 89/

Ponedjeljak:

Fiorentina - Atalanta (20.45)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC