• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi travnjak, stari problemi na Koševu! Sarajevo na diobi trećeg mjesta, ali publika traži odlazak trenera! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Sarajeva zabilježili su minimalnu pobjedu protiv Tuzle sitija u 27. kolu m:tel Premijer lige BiH.

 Sarajevo - Tuzla siti 27. kolo PLBiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Poslije osam mjeseci, "bordo" tim se vratio na "Koševo" i na novom travnjaku je stigao do minimalne pobjede protiv Tuzle sitija u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

SARAJEVO - TUZLA SITI 1:0 (1:0)

Poslije početnog ispitivanja snaga i novog travnjaka, prvi je zaprijetio Almedin Ziljkić u 19. minutu kada je lukavo pokušao iskosa na prvu stativu, ali na mjestu je bio golman Tuzlaka Nevres Fejzić.

Gosti su s druge strane mnogo pokušavali po desnoj strani preko raspoloženog kapitena Ajdina Nukića, koji je bio najopasniji, ali nedostajao je završni pas da ozbiljnije ugroze golmana Sarajeva Belmina Dizdarevića.

Fejzić, njegov kolega sa tuzlanskog gola, u 28. minutu katastrofalno je pogriješio kod ispucavanja lopte, koja je došla do Daniela Avramovskog. Sjeverni Makedonac je prihvatio loptu i majstorski pogodio sa ivice kaznenog prostora - 1:0.

Nekoliko minuta prije odlaska na odmor, sarajevski tim je imao još jednu šansu, međutim udarac Hamze Čatakovića nije bio precizan.

U nastavku smo gledali priličnu uspavanku bez šansi na obje strane, sve do 74. minuta kada je rezervista Tuzlaka, Georgi Ivaniadze pogodio mrežu Sarajeva, međutim, gol je sudija Ermin Sivac poništio zbog navodnog ofsajda Gruzijca. Ponovljeni snimak je pokazao da je pogodak bio regularan i da su arbitri pogriješili.

I tuzlanska mreža se zatresla u 85. minutu poslije dodavanja Marija Vrančića odnosno udarca Brazilca Renan Oliveire, ali i taj pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Snimak je takođe pokazao da ofsajda nije bilo.

Imali su domaći odličnu šansu preko Almedina Ziljkića tri minuta kasnije, ali je njegov šut poslije kontranapada odlično odbranio Fejzić.

Vrijedi napomenuti da su najvatrenije pristalice domaćih, tzv. Horde zla nastavile bojkot i nije ih bilo na sjevernoj tribini, a preostali "obični" ljubitelji fudbala su često skandirali "Mirza odlazi", tražeći odlazak trenera Varašenovića.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka, došlo je do koškanja igrača, a drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Ziljkić.

SARAJEVO: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković. Trener: Mirza Varešanović

TUZLA SITI: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić. Trener: Milenko Bošnjaković

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 27. kolo

Posušje - Leotar 1:0 (0:0)
/Milanović 57/

Sarajevo - Tuzla siti 1:0 (1:0)
/Avramovski 28/

Velež - Zrinjski (20.30)

Ponedjeljak:

Borac - Igman (18.00)

Igrano u subotu:

Sloboda - Sloga Meridian 0:1 (0:0)
/Zajić 90+2/

Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Amoa 47/

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC