• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Igor Duljaj uživo konferencija za medije FK Partizan
 Igor Duljaj uživo konferencija za medije FK Partizan

TE NIJE PLATA, TE NIJE OVO... A ONI U RUDNIKU? Duljaj traži samo jedno od igrača Partizana: Budi POŠTEN prema svetinji!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Igor Duljaj je od svojih igrača pred 170. "vječiti" derbi tražio da "budu pošteni prema sebi" i da sve drugo ostave na stranu kako bi dali maksimum za Partizan.

 Igor Duljaj uživo konferencija za medije FK Partizan Izvor: Youtube/screenshot/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Igor Duljaj tražio je od svojih fudbalera da "budu pošteni prema svetinji" i da sami pronađu motivaciju uoči 170. "vječitog" derbija koji se igra u srijedu u Humskoj pred praznim tribinama (18.30). Nakon četiri poraza u posljednjih pet utakmica, Partizan mora da pronađe izlaz iz krize protiv šampiona i najvećeg rivala Crvene zvezde, a već sada Duljaj zna da će imati problema da sastavi tim jer na raspolaganju nisu Belić, Fejsa i Andrade.

"Da li su moji igrači pošteni prema klubu? To morate njih da pitate... Ja kad gledam treninge, daju maksimum. Kad bi se to prenijelo na utakmicu, ne bi bilo problema. Nemam ja problema nekome da se udvaram, to su činjenice. Ne mogu da uđem sada njima u glavu. Imam problem jer nekada želim da se identifikuju sa mnom kada sam ja igrao, ali to su sada već druga vremena. Teška je situacija i imate raznih priča. Teško je onima što rade u rudniku i pekari. Teško je onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede... Budi pošten prema sebi, klubu i svetinji koju predstavljaš", naglasio je Igor Duljaj.

Trener "valjka" istakao je da mu je žao što se derbi igra pred praznim tribinama i da očekuje "mrtvu atmosferu" koja nikako neće pozitivno uticati na fudbalere, ali očekuje od svojih igrača da poslije mnogo udaraca - sada uzvrate.

"Moja leđa mogu da podnesu veliki teret, ali rekao sam igračima - bio bih najsrećniji da ja mogu njihov teret da prihvatim na leđa. Moraju da i oni pomognu, postoji teren i deset na deset - i to je jedino mjerilo ko koliko vrijedi. Sve ostalo što se priča, to mora da se poništi, nema izgovora... Te nije plata, te nije ovo, a onaj koji poštuje dres Partizana - mora da opravda zašto je u Partizanu uključujući i mene", naglasio je Duljaj.

Možda će vas zanimati

12:13

KRAJ!

Obraćanje trenera Partizana Igora Duljaja je završeno. Podsetimo, derbi se igra u sredu od 18.30.

12:13

Da li mu je palo na pamet da otera igrače?

"Nemam ja tu moć, to je malo težak termin da nekoga oterate. Treba da se završi sezona na pošten način i da se onda podvuče crta i najlakše je da se sa mladim igračima napravi alibi. A šta ćemo time dobiti? Ubićemo i tog mladog igrača jer će ući u tešku situaciju. Treba da raste uz dobar ambijent i barem sam ja tako rastao", naglasio je Duljaj.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

12:11

Budite pošteni prema sebi!

"Da li su moji igrači pošteni prema klubu? To morate njih da pitate... Ja kad gledam treninge, daju maksimum. Kad bi se to prenelo na utakmicu, ne bi bilo problema. Nemam ja problema nekome da se udvaram, to su činjenice. Ne mogu da uđem sada njima u glavu. Imam problem jer nekada želim da se identifikuju sa mnom kada sam ja igrao, ali to su sada već druga vremena. Teška je situacija i imate raznih priča. Teško je onima što rade u rudniku i pekari. Teško je onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede... Budi pošten prema sebi, klubu i svetinji koju predstavljaš", rekao je Duljaj.

"Na treningu nemam nijednu zamerku".

12:10

Svako sebe da motiviše!

"Već sam jednom rekao da najteži teg nije u nogama nego u glavi i to je činjenica. Naravno da je teško, možete da puštate filmove, puštali su Gladijator i Spartu, ali to su gluposti. Poenta je da sebe motivišeš i budeš pošten prema sebi. Da kad ustaneš ujutru i kažeš dao si sve od sebe, ako su bolji - pružiš ruku. Svako mora da pođe od sebe", rekao je Igor Duljaj i osvrnuo se na to kako je pokušao da "trgne" igrače.

"Nekada imate lošu situaciju i manje lošu. Uvek ćete izabrati manje lošu... Ne smišljam govore, kažem ono što mi je na srcu. Derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču".

12:07

"MA, KAKVA, PLATA..."

"Već duže vreme nije dobar momenat, ali morate u jednom trenutku kada primate i primate udarce, morate da uzvratite. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret, ali rekao sam igračima - bio bih najsrećniji da ja mogu njihov teret da prihvatim na leđa. Moraju da i oni pomognu, postoji teren i deset na deset - i to je jedino merilo ko koliko vredi. Sve ostalo što se priča, to mora da se poništi, nema izgovora... Te nije plata, te nije ovo, a onaj koji poštuje dres Partizana - mora da opravda zašto je u Partizanu uključujući i mene", rekao je Igor Duljaj.

"Biće mrtva atmosfera, koga ćeš da čuješ - trenere i saigrače? Mi moramo da damo sve od nas da se izvučemo od novonastale situacije".

12:05

"Zvezda je šampion i ne dolazi da odradi posao, nego će biti motivisani", rekao je Igor Duljaj.

Izvor: Youtube/FK Partizan/printscreen

12:04

Očekivanja?

"Mnogo toga je specifično. I u aprilu je bio rekordni derbi, sad se igra bez publike... To nema smisla za ovako veliku utakmicu. Fudbal se igra zbog publike. Teška je situacija i ne možemo da je izbegnemo. Možemo samo da na neki način pokažemo karakter, ako ga imamo. A verujem da ga imamo", rekao je Duljaj.

Objasnio je da Kristijan Belić neće igrati i to je problem zbog "bonusa", dok je teško reći i sastav pošto Igor Duljaj nije siguran na koga će moći da računa. Povređeni su Andrade, Fejsa...

12:02

"Pre nego što mi postavite pitanje želeo bih da izjavim saučešće porodici Kalaba. U pitanju je fudbaler koji je igrao u Zvezdi, prošao je školu crveno-belih i ta vest me je potresla jer sam ga video pre mesec dana. To je jedan od najpoštenijih momaka koje sam poznavao", rekao je Igor Duljaj.

11:59

Loš skor!

Duljaj je za sada vodio Partizan na osam utakmica i na njima je ostvario samo dve pobede, remi i pet poraza.

11:58

Šta je bilo prošli put?

Igor Duljaj je debitovao na klupi Partizana u 169. "večitom" derbiju kada je dobio "vruć krompir" posle odlaska Gordana Petrića. Nije uspeo da za nekoliko dana razmrda fudbalere Partizana i Crvena zvezda je slavila 1:0 pogotkom Aleksa Viga još sa početka utakmice.

11:55

Dobro došli u MONDO live!

Partizan i Crvena zvezda sastaju se u sredu od 18.30 u Humskoj, a pred 170. "večiti" derbi govoriće trener crno-belih Igor Duljaj. Bio je vrlo razočaran nakon poraza Partizana u nedelju, što je bio četvrti poraz crno-belih u poslednjih pet utakmica, pa se čak spominjala i ostavka.

Ipak, čini se da će Duljaj i na ovoj utakmici predvoditi Partizan i pokušati da donese bodove u borbi za Evropu koja se sve više udaljava od "valjka", pa čak u nekim kombinacijama mogu da ostanu i bez učešća u evropskom fudbalu.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Meč između Partizana i Crvene zvezde igra se u sredu od 18.30.
  • Zbog nereda Grobara, neće biti navijača na 170. "večitom" derbiju.
  • Igor Duljaj je posle poraza od Čukaričkog ponudio ostavku.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije