• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDIĆA PITALI KO JE NAJBOLJI! Nasmijao se, pa rekao: "Ima jedan Hrvat... Takve volim!"

Autor Haris Krhalić

Nemanja Vidić je dao zanimljiv odgovor o svom nasljedniku.

 Vidić o svom nasljedniku Izvor: YouTube/Rio Ferdinand Presents FIVE/RB Leipzig/Screenshot

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić bio je gost u podkastu svog nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda i otkrio mu mnoge zanimljive stvari. Pričao je o izborima u FSS i zašto je povukao kandidaturu, kao i o NATO bombardovanju SR Jugoslavije, dok je naravno tema bila i današnji fudbal, tako da je Vidić - kao nekada najbolji defanzivac svijeta - dobio pitanje i ko mu se najviše dopada od defanzivaca koji sada igraju.

Naravno, teško je izvlačiti paralele jer se fudbal u posljednje dvije-tri godine, a ne za deceniju, drastično promijenio, tako da se sada kod fudbalera prvo gleda koliko je tehnički obdaren i koliko učestvuje u izgradnji napada, pa tek onda kako "igra odbranu". To se ne sviđa Vidiću, pa se dobro zamislio prije nego što je "ispalio" vrlo zanimljiv odgovor...

"Oduvijek sam volio mlade štopere i da vidim nekoga novoga. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru mi se dopao hrvatski defanzivac Joško Gvardiol. Dobar na lopti, agresivan, vidi se da voli da oduzima loptu napadačima. To volim da vidim. Isto sam rekao i za Lisandra Martineza, može da startuje na loptu, ukliza, to je njegov posao, bori se...", kazao je Nemanja Vidić i očigledno iznenadio odgovorom Rija Ferdinanda i njegove saradnike.

"Gvardiol mi se stvarno sviđa, bio je tu još jedan mladi igrač iz Hrvatske koji je igrao na Svjetskom prvenstvu, volim to da vidim. Nesta, Maldini, Kanavaro... Gde su sad ti defanzivci? Eto, ostao je još jedan Ramos koji još igra za PSŽ. Ko je još poslije njega? Hajde, naravno Virdžil van Dajk očigledno, ali nema više igrača koji vole da se bore i brane gol".

Podsjetimo, Joško Gvardiol je ponikao u Dinamu i u leto 2021. godine napravio je jedan od najvećih transfera u istoriji kluba. Prešao je u Lajpcig za 19 miliona evra, a Zagrepčani će dodatno zaraditi od procenata od iduće prodaje. Očekuje se da već ovoga ljeta Gvardiol postane najskuplji defanzivac u istoriji fudbala i spominje se suma veća od 100 miliona evra čime će biti oboren rekorder Hari Megvajer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC