• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijel Pranjić pred tuzlanski derbi: Ovo nam je zadnja slamka spasa

Autor Haris Krhalić

U 29. kolu m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode u nedjelju od 17 časova na stadionu Tušanj, dočekuju Tuzlu siti.

 danijel pranjić Izvor: Promo/FK Sloboda Tuzla

Crveno - crni u ovaj susret ulaze nakon remija u Trebinju protiv Leotara sredinom sedmice. Nedjeljnu utakmicu najavili su Danijel Pranjić šef stručnog štaba i Stojan Vranje. Obojica su složni da je nedjeljna utakmica najvažnija u dosadašnjem dijelu sezone i da su Slobodi tri boda neophodna u borbi za opstanak u najelitnijem rangu bh. fudbala.

"Utakmica koja nas čeka u nedjelju nije više ni finale, nego je zadnja slamka spasa i trebaju nam tri boda. Na koji način ćemo doći do njih to je pitanje za nas. Kada analiziramo cijelu sezonu, samo 5 pobjeda i nijedna u gostima jako teška situacija, ali ima još 5 utakmica. Ovo u nedjelju je zadnja slamka spasa i ako želimo još razmišljati o nečemu moramo uzeti tri bodova. Bitno je da bodovi ostanu, tako ćemo razmišljati i tako ćemo se postaviti. Volio bih da se ne desi kao protiv Sloge i da svih 90 minuta svi zajedno pokažemo da smo zajedno, mi na terenu i ljudi na tribinama. Trebamo posljednji atom snage od navijača, jer nam pozitivna energija može mnogo pomoći", rekao je Danijel Pranjić šef stručnog štaba FK Sloboda.

Pobjeda je imperativ i za fudbalera ovog kluba Stojana Vranješa.

"Mislim da poslije poraza od Sloge smo pokazali pozitivnu reakciju u Trebinju, nismo otišli sa bijelom zastavom, a na kraju smo se vratili sa bodom koji je važan. Mislim da će podrška na Tušnju biti kao i dosada, pogotovo jer je gradski derbi koji nosi jedan poseban naboj. Mislim da smo svi spremni i da nam samo pobjeda igra u toj utakmici. Poslije toga ima još utakmica, ali mislim da je prva sljedeća najvažnija i da nemamo više prostora za kiks. Ne bih stavljao pritisak na ekipu, mislim da smo svi svjesni situacije i da utakmicu u nedjelju očekujemo sa jednim ciljem, a to je da moramo da pobijedimo", rekao je Stojan Vranješ fudbaler FK Sloboda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC