• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sarajeva u finišu uveo sina s klupe, a on mu donio pobjedu! Sjajan meč na "Koševu" (FOTO, VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prva utakmica 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega, okončana je pobjedom domaćina.

 Sarajevo - Široki Brijeg 29. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo je poslije velike pobjede u Mostaru protiv Zrinjskog (2:3) dočekalo Široki Brijeg, direktnog konkurenta u trci za plasman u Evropu s ciljem da nastavi pozitivnu seriju. I uspjelo je u tome zahvaljujući odluci trenera Mirze Varešanovića da u finišu pruži priliku svom sinu Dalu, koji je u 85. minutu donio velika tri boda.

SARAJEVO - ŠIROKI BRIJEG 2:1 (1:1)

Odmah na samom početku, Sarajevo je stiglo do prednosti koje je šokiralo gostujući tim.

Poslije gužve u kaznenom prostoru, internacionalac iz Gane Frensis Kjereme je vratio povratnu loptu a Brazilac Renan Oliveira je pogodio mrežu Širokobriježana - 1:0.

Izabranici Ivice Barbarića su se brzo oporavili od šoka i već u 24. minutu uspjeli da anuliraju prednost "bordo" tima.

Po desnoj strani je prošao Moris Valinčić i centirao, a Dominik Radić bio brži od Besima Šerbečića i matirao golmana Belmina Dizdarevića - 1:1.

Ekipa Mirze Varešanovića je uprkos izjednačenju nastavila s napadima prema golu gostiju sa "Pecare", a najbolju šansu za novo vođstvo ponovo je imao Oliveira u 38. minutu.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Tada je sjajno centrirao Almedin Ziljkić sa lijeve strane, a Brazilac sam kao duh sa pet metara pogodio prečku! Lopta je pala negdje oko linije, domaći su tražili pogodak, ali sudija Miloš Gigović je pokazao da se igra nastavi i "zaradio" uvrede i psovke od sarajevskih navijača.

Prije odlaska na odmor, šansu za preokret imao je i Široki Brijeg, samo tri minuta kasnije, međutim, udarac Valinčića je završio pored stative.

"Bordo" tim je nastavio s napadima i u nastavku, stvarao je prilike ispred golmana Josipovića, koji je imao nekoliko odličnih intervencija na stadionu "Asim Ferhatović Hase" i bio najzaslužniji što domaćin nije ponovo poveo u 58. minutu.

Centrirao je Šerbečić u kazneni prostor, najviše je skočio Oliveira, ali je bukvalno s zamišljene gol-linije izbacio golman hercegovačke ekipe, koji je tom prilikom udario u stativu.

Na sreću, Josipović nije bio ozbiljnije povrijeđen, pa je nastavio da brani do kraja susreta.

Širokobriježani su se uglavnom branili i čekali neku šansu da iz prekida ili eventualne kontre naprave nešto više. Prilika se ukazala u 66. minutu kada je Marijan Ćavar bio za malo neprecizan sa ivice šesnaesterca.

U posljednjih 15-ak minuta trener Sarajeva Mirza Varešanović sve karte je bacio u napad, na teren je poslao Adnana Džafića i Ivana Bornu Jelića Baltu, a potom i sina Dala Varešanovića, međutim, odbrana gostiju je odoljevala do 85. minuta.

Tada je poslije centaršuta Nigerijca Muhameda Muse, Dal Varešanović najviše skočio i pogodio za petu pobjedu Sarajeva u posljednjih šest mečeva - 2:1.

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Martinović, Radović, Vrančić, Ramić, Kjereme, Mustafić, Ziljkić, Oliveira. Trener: Ivica Barbarić

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Kpan, Musa, Pejić, Lovrić, Ćavar. Trener: Mirza Varešanović

PREMIJER LIGA BiH 29. KOLO

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1 (1:1)
/Oliverira 2, Varešanović 85 - Radić 24/

Nedjelja
Posušje - Zrinjski (16.30)
Sloga Doboj - Leotar (16.30)
Sloboda - Tuzla siti (17.00)

Ponedjeljak
Velež - Borac (18.00)

Utorak
Željezničar - Igman (20.00)

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC