• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TRAGEDIJA SE OSJEĆA U VAZDUHU, TEŠKO JE BILO ŠTA REĆI" Ovo je poruka trenera Zvezde pred utakmicu Superlige

Nikome nije lako da misli na sport i fudbal nakon dvije pucnjave koje su odnijele živote u Beogradu i Mladenovcu.

 Milojević najavio meč protiv Voždovca Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Meč Crvene zvezde u Kupu Srbije na gostovanju Napretku u Kruševcu prošao je u tišini zbog tragedija koje su se dogodile u Beogradu i Mladenovcu, a dva krvava pira potpuno su skrenula pažnju i sa mečeva koji će se igrati u Superligi. Pred narednu utakmicu Zvezde o tim dešavanjima govorio je i trener Miloš Milojević, koji je baš tom temom otvorio razgovor sa medijima.

Milojević je pred meč protiv Voždovca prvo govorio o dvije tragedije, pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" i pucnjavi u tri sela nedaleko od Mladenovca. Osumnjičeni K. K. (13) i U. B. (21) ubili su 14 i raniji 21 osobu pre nego što su uhapšeni, a njihova djela danima su glavna vijest u Srbiji.

"Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, osjeća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći a ostati umjeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati", istakao je Miloš Milojević i zatim govorio o meču protiv Voždovca: "Igrači su spremni, imamo par momaka kojima ne odgovara zbog prirode njihovih povreda da igraju na vještačkoj travi. Svi ostali su spremni, imamo 25 igrača na koje možemo da računamo. Sada je na nama da izaberemo pravih 11 koji će odigrati jednu dobru utakmicu protiv Voždovca i dati doprinos pozitivnom ishodu.

Zvezda će odmjeriti snage sa Voždovcem u susretu koji nema preveliki rezultatski značaj - crveno-bijeli su šampioni, a "zmajevi" ne mogu do mjesta koje vodi u Evropu. Ovaj meč će ekipi više poslužiti da se uigrava za obaveze do kraja sezone, kao i da se vidi na koga bi u klubu moglo da se računa u narednom periodu.

"Što se tiče Spajića savjeti medicinske službe su da njemu ne bi prijala igra na vještačkoj podlozi, ali svakako od sljedećeg kola i utakmice u Kupu Srbije bi trebao da igra više nego što je igrao do sada", rekao je trener Zvezde prije nego što je komentarisao povredu Aleksandra Pešića: "Ne možete stavljati u protokol igrača koji je povrijeđen, tako da nismo htjeli da rizikujemo bez potrebe kada imamo Rakonjca, Mijatovića i Kataija koji mogu da odgovore zahtjevima te pozicije. Sada je spreman, trebaće nam u završnici u Kupu Srbije, vjerujem da će sutra moći da odigra minimum 50 ili 60 minuta."

Prethodni meč Crvene zvezde i Voždovca aktuelni šampion je veoma ubjedljivo riješio u svoju korist, ali je Milojević sada oprezan. Smatra da neće biti lako ponoviti takav rezultat i da će njegova ekipa morati da traži nova rješenja za "zmajeve", koji gaje veoma zanimljiv stil igre.

"Očekujem svakako drugačiji meč, kada igrate 11 na 10 i imate pozitivan rezultat puno stvari se otvori. Ekipa Voždovca gaji poseban stil igre, koji uključuje posjed od golmana, puno pasova i kratkih dodavanja, dosta individualnih akcija njihovih krilnih igrača. Mislim da oni to neće mijenjati, jer nikad i nisu. Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju", rekao je šef stručnog štab crveno-bijelih.

Takođe, mladi strateg se pred meč protiv Voždovca osvrnuo na igrače koji su ponikli u Crvenoj zvezdi, a sada nose dres gradskog rivala. "Svakako da imaju motivaciju da pokažu, da pored toga što su izašli iz naše škole su možda zavredeli malo veću minutažu i pažnju. Međutim motiv će biti prisutan i kod igrača Crvene zvezde, sa željom da trijumfuju, nastave pobjednički niz i da se pokažu u što boljem svjetlu", zaključio je Miloš Milojević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC