• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frozinone, Đenova - ko će biti treći? Đilardino vratio "grifone" u Seriju A, ali opet nećemo gledati Derbi dela Lanterna

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije samo jedne sezone u Seriji B, Đenova je ponovo član italijanske elite.

 Alberto Đilardino Izvor: Twitter/Genoa CFC

Legendarni golgeter Alberto Đilardino (40) ostvario je prvi veliki rezultat u trenerskoj karijeri.

Nekadašnji napadač Fiorentine, Milana, Parme i brojnih drugih italijanskih klubova vratio je Đenovu u Seriju A nakon samo jedne sezone provedene u drugom rangu italijanskog fudbala.

Prije četiri godine Đilardino je okončao igračku karijeru noseći dres Specije, te se okrenuo trenerskom poslu. Vodio je nižerazredne Recato, Pro Verćeli, te Sijenu, prije nego što je preuzeo kormilo Đenovljana.

U ljeto 2022. godine postao je član mladog tima Đenove (Primavere), da bi funkciju šefa stručnog štaba preuzeo u decembru, nakon odlaska Aleksandera Blesina, te je za šest mjeseci na klupi "grifona" uspio da ostvari cilj - izbori plasman u najviši rang.

Iako su tokom sezone odlučili da ih kazne oduzimanjem boda zbog nepravilnosti kod plaćanja poreza, Đenovljani su na kraju ipak sakupili dovoljan broj bodova da izbore plasman u viši rang, pa ćemo u sezoni 2023/24 ponovo gledati mečeve Serije A sa stadiona "Luiđi Feraris".

Ipak, s obzirom da je sve izvjesnije da će Sampdorija napustiti društvo najboljih, to znači da ni naredne sezone nećemo gledati derbi Đenove, tzv. "Derbi dela Lanterna". Dejan Stanković nije uspio u misiji da sačuva Sampu u Seriji A. Sa svega 17 bodova teško se mogu nadati opstanku, jer klubovi iz sigurne zone u finišu sezone bježe im čak deset bodova.

Đenova je prošle sezone napustila Seriju A, ali se tamo vratila vrlo brzo. Za razliku od nje, Frozinone je čekao pune četiri godine, ali će klub iz pokrajine Lacio ponovo igrati sa najjačim italijanskim ekipama.

Pogledajte kako je izgledala tekuća sezona Đenove...

Frozinone je lider i dva kola prije kraja sezone u Seriji B ima74 boda, dok je četiri manje sakupila Đenova.

Treći klub koji će osigurati promociju u viši rang biće poznat nakon plej-ofa. Trenutno pozicije od trećeg do osmog mjesta drže Bari, Sud Tirol, Kaljari, Parma, Palermo i Piza, dok će u odlučujućih 180 minuta sezone jednog od tih mjesta pokušati da se domognu još Venecija, Askoli, Ređina, Modena, Komo i Ternana.

Dakle, očekuje nas mnogo uzbuđenja do kraja sezone u Seriji B. Već sada poznato je da je u Seriju C ispao nekadašnju učesnik italijanske elite Benevento, u zoni ispadanja trenutno su još SPAL i Peruđa, takođe nekadašnji članovi Serije A, dok su na mjestima koja vode u baraž za opstanak Breša i Kozenca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC