• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FIFA se oglasio zbog Dušana! Srbinu skandirali "Ciganine", a Italija se pravi luda: "Kaznite ih"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Đani Infantino je reagovao poslije sramnih rasističkih uvreda na račun Dušana Vlahovića.

 FIFA i Đani Infantino brane Dušana Vlahovića nakon rasističkih uvreda Izvor: Profimedia/isabella Bonotto / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Predsjednik FIFA Đani Infantino stao je uz srpskog napadača Dušana Vlahovića i pružio mu podršku povodom novog slučaja rasizma u Italiji. Više puta od kada je Vlahović došao u Italiju, posebno od kada je član Juventusa, sa tribina se čuju odvratni rasistički povici na koje je tamošnja liga potpuno nijema i gura ih pod tepih, međutim sada kada se u sve umiješao i Infantino, vidjećemo da li će moći da ignorišu.

Infantino je ovog ponedjeljka objavio oštro saopštenje u kome uvjerava da "u fudbalu nema mjesta rasizmu ili bilo kojoj drugoj vrsti diskriminacije", dodajući da su rasističke uvrede na račun Srbina "potpuno neprihvatljive". Takođe, prvi čovjek FIFA podsjeća da ovo nije "izolovani incident" i zbog toga traži od fudbalskih vlasti u Italiji da primijene najstrože moguće sankcije kako bi se stalo na put rasistima. To je više nego jasna poruka čelnicima takmičenja da je došlo vrijeme da se suoče sa problemom, umjesto što sve vrijeme pokušavaju da ga sramno relativiziju kao trener Atalante.

"I FIFA i ja stajemo uz Dušana Vlahovića, kao i uz svakog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kakvog drugog učesnika fudbalske utakmice koji trpi rasizam ili bilo koji drugi vid diskriminacije", navodi se u saopštenju prvog čovjeka svjetskog fudbala koji se ne oglašava često za pojedinačne slučajeve.

Podsjetimo, u međuvremenu se Dušanu Vlahoviću izvinila i Vlada Italije, dok napominjemo da su navijači Atalante na kraju utakmice, kada je Zemunac dao gol za 2:0, skandirali da je "Ciganin".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC