• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela Italija gori zbog ovog meča, A MILANO JE U KRITIČNOM STANJU: Oči uprte u jednu povredu, čekamo Inter - Milan u LŠ

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Milan - Inter u polufinalu Lige šampiona, e to se zove spektakl!

 Milan Inter igraju u polufinalu Lige šampiona Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

A sada, utakmica koju je Italija čekala godinama! Nakon devedesetih u kojima su dominirali italijanski timovi u 21. vijeku nije Serija A imala toliko uspjeha u Ligi šampiona, posebno u posljednjih deseta godina. Ipak ove sezone Milan i Inter su odigrali sjajno i plasirali se u polufinale čiji će prvi čin biti odigran od 21 čas. 

Svakako da Milan sa sedam titula šampiona Evrope ima veći evropski renome od Intera koji ima "samo" tri titule, ali željeće "nerazuri" da smanje taj zaostatak. Prvi domaćin je Milan, ali svakako će se oba meča igrati na istom stadionu. 

Ove sezone Milan je savladao gradskog rivala u petom kolu Serije A 3:2, potom je Inter razbio "rosonere" u Superkupu sa 3:0, da bi ih u februru dobio 1:0 golom Lautara Martineza. Što se tiče trenutne forme Inter mnogo bolje stoji pošto ima pet pobjeda zaredom, između ostalog trijumfe i nad Juventusom i Romom, dok je Milan u istom periodu pobijedio samo dva puta i tri puta remizirao. Ipak pobjeda od 2:0 nad Laciom u posljednjem kolu vratila ih je u igru za prva četiri mjesta u Seriji A i dala im nadu pred ovaj duel. 

Što se tiče kadrovskih problema Milan nije ni registrovao Zlatana Ibrahimovića za Ligu šampiona, a povrijeđen im je vezista Tomazo Pobega koji je nakon sjajnog gola protiv Bolonje ispao iz tima, Ipak, najveći znak pitanja visi nad najboljim igračem ekipe Rafaelom Leaom. Vuče povredu Portugalac i ukoliko je ne sanira biće to ogroman problem za Milan. Sa druge strane problem je u odbrani. Najbolji štoper tima Milan Škrinjar nije spreman, iskusni Danilo D'Ambrozio je pod znakom pitanja, kao i krilni bek Robin Gosens. Nema ni Dalbera, ali on svakako nije u konkurenciji ove sezone. 

Od 21 čas kreće bitka za italijanskog finalistu Lige šampiona, a ovaj meč garantuje napetost. Ko god prođe u finale vladaće Milanom makar sljedećih godinu dana, bez obzira na ishod finala. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC