• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAGOVIĆ OBJAVIO DA NAPUŠTA ZVEZDU: Neće u Ligu šampiona sa njom - Ne postavljajte mi prepreke...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Aleksandar Dragović želi da napusti Crvenu zvezdu godinu dana prije isteka ugovora i želi da se preseli u Italiju.

 Aleksandar Dragović objavio da napušta Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prva obezbijedila mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona iduće sezone, pravi velike planove sa novim trenerom Barakom Baharom, ali već sada je izvjesno da u njima neće biti mjesta za Aleksandra Dragovića. Po njegovoj ocjeni. Još zimus je delovalo da se Dragović zasitio crveno-bijelih i da želi da ide u Italiju, čelnici su ga jedva ubijedili da ostane, da bi se priča o odlasku ponovo aktivirala pred ljetni prelazni rok.

Dragović je u intervjuu za austrijski list "Krone" najavio da želi da ode: "Došlo je vrijeme za promjenu, želim da odem iz Zvezde. Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Njemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj san je italijanska Serija A", kazao je štoper i potvrdio da želi da zaigra na "čizmi" gdje ga je tražila Sampdorija, ali teško će kod Stankovića jer su ispali u drugi rang.

Ugovor sa Crvenom zvezdom "veže" ga još godinu dana, ali izgleda da Austrijanca čak više "ne radi" ni pomisao da će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Zato se nada da mu niko u Ljutice Bogdana neće praviti probleme i da će ga pustiti da tokom ljeta promijeni sredinu: "Zaista sam dvije godine dao sve za ovaj klub. Vjerujem i nadam se da mi niko neće postavljati prepreke i da će moja želja za promjenom biti shvaćena i prihvaćena".

Izvor: MN PRESS

Dragović je dodao i da je za njega odlazak u Beograd bio "pun pogodak" i da nema ničega ljepšeg od osvajanja titule u Srbiji sa voljenim klubom (na korak je da osvoji dvije uzastopne duple krune), ali želi novi odlazak u inostranstvo, tako da ga u ovom trenutku ne zanimaju ni pozivi Austrije iz Beča, kluba u kom je ponikao.

Aleksandar Dragović je za dvije godine u Crvenoj zvezdi odigrao 94 utakmice i na njima je postigao četiri gola. Osim na "Marakani", Dragović je igrao za Austriju Beč, Bajer, Dinamo Kijev, Lester i Bazel.

"To je klub u kome sam stasao, sa kojim prirodno imam poseban odnos i koji mi je dao šansu da započnem uspješnu karijeru. Austrija je uvijek opcija, ali volio bih da nastavim da igram u inostranstvu ako postoji šansa. Još imam samopouzdanja da provedem nekoliko godina u inostranstvu", kazao je Dragović i time otvorio "licitacije" za odlazak u Seriju A gdje će sigurno veliki broj klubova biti zainteresovan za njega.

Ujedno, ovo će napraviti problem Crvenoj zvezdi jer će tokom ljeta u tom slučaju ostati bez dvojice štopera. Strahinja Eraković je najvredniji fudbaler i na "Marakani" žele da ga unovče. Polako stasava Stefan Leković, vraća se Uroš Spajić iz teške povrede, ali Zvezdi nedostaje tandem za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC