• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Matić sačuvao nadu Rome za Ligu šampiona! Antonio Kandreva kao Zlatan (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Salernitana je dva puta vodila u Rimu, ali su najprije Stefan El Šaravi, a potom i Nemanja Matić pogodili za bod (2:2) u 36. kolu Serije A.

 Roma - Salernitana Serija A 36. kolo Izvor: EPA/CLAUDIO PERI/ANSA

Roma nije uspjela da pobijedi Salernitanu, pa je izabranicima Žozea Murinja ostala samo teoretska šansa da se u preostala dva kola može domoći plasmana u Ligu šampiona.

ROMA - SALERNITANA 2:2 (0:1)
/El Šaravi 47, Matić 82 - Kandreva 12, Bia 54/

Iako su u Rim stigli bez rezultatskog imperativa s obzirom da su osigurali opstanak u Seriji A, fudbaleri Salernitane su na velike muke stavili ekipu Žozea Murinja!

Izabranici Paula Souse su do poluvremena stekli prednost na "Olimpiku" iako je Romi gorjelo pod nogama kad je u pitanju plasman u evropska takmičenja. Doduše, "vučica" ima šansu i da protiv Sevilje u finalu Lige Evrope stigne do trofeja i na mala vrata obezbijedi elitno takmičenja.

Izvor: EPA/ETTORE FERRARI/ANSA

Gol za goste je već u 12. minutu postigao Antonio Kandreva - sjajno je iz prve reagovao na dubinsku loptu Lasane Kulibalija i poslao je u same rašlje - 0:1.

Roma, za koju je od početka nastupio reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović, uspjela je da preko Rožera Ibanjeza u 45+3. minutu pogodi mrežu, ali je sudija Andrea Kolombo poništio pogodak na intervenciju iz VAR sobe.

Reagovao je Murinjo trostrukom izmjenom u nastavku - uveo je Nemanju Matića, Dijega Ljorentea i Lorenca Pelegrinija, a upravo potonji mu je osigurao izjednačenje početkom drugog dijela.

Dobro je šutirao iz slobodnog udarca, meksički golman Giljermo Očoa je odbranio, da bi odbijenu loptu u mrežu pospremio Stefan El Šaravi - 1:1.

Očekivao se potom preokret Rimljana, međutim, samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je novi pogodak Salernitane. Krištof Pjontek je centrirao u peterac, a tamo je Bulaje Dia petom poslao iza leđa Rui Patrisija - 1:2.

Ipak, osam minuta prije kraja srpski internacionalac Nemanja Matić, koji je na poluvremenu zamijenio Tahirovića, pogodio je za novo izjednačenje nakon gužve u kaznenom prostoru - 2:2.

S jednim osvojenim bodom, Roma ima još teoretske šanse da kroz prvenstvo izbori Ligu šampiona, a u posljednja dva kola će gostovati u Firenci kod finaliste Konferencijske lige, te dočekati Speciju, koja se bori za opstanak i posljednja je iznad opasne zone.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC