• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUGA I PONOS NAKON PORAZA SRBIJE NA EP: Selektor "orlića" hrabri fudbalere - Koliko god da je sada ovo teško...

Srbija je bila nadomak plasmana u polufinale Evropskog prvenstva za kadete u Mađarskoj.

 Lukoivć nakon ispadanja kadeta Srbije sa Evropskog prvenstva Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Kadetska reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva pošto ih je nadigrala Poljska u sjajnoj utakmici (3:2) u Mađarskoj. Dobar utisak ostavili su "orlići", međutim na kraju ipak nisu imali dovoljno sreće da prođu dalje, što je na kraju turnira apostrofirao i selektor Aleksandar Luković.

"Pohvalio bih momke za sve što smo uradili tokom ovog turnira i generalno, tokom dvije godine koliko sarađujemo. Sam plasman među osam najboljih je uspjeh svakako. Željeli smo više od toga, a momci su stavrno dali svoj maksimum danas, nije fraza. Desilo se to što se desilo, primili smo gol u 90. minutu. Dva puta gubili, dva puta se vraćali, željeli smo pobjedu, ali nismo došli do nje. Pohvalio bih i ohrabrio momke, jer su tek na početku svojih karijera, koliko god da je sada ovo teško. Prije svega njima, jer im je ovo prvo reprezentativno iskustvo. Ali, značiće im ovo", kazao je Luković za sajt FSS.

Selektor "orlića" je čestitao Poljacima na prolazu i pohvalio još jednom srpske fudbalere za koje kaže da treba da podignu na glavu pošto je i te kako ponosan na njih zbog svega onoga što su uradili na turniru, posebno što nije mala stvar pobijediti Italiju i potom remizirati sa Španijom.

"Rano je praviti detaljnu i konkretnu analizu, ali moram da napomenem da je ova selekcija imala osam igrača 2007. godište. Jedini smo na Evropskom prvenstvu koja je došla sa mlađom generacijom, a oni će naredne sezone imati svoje takmičenje. Napravili smo bazu koji će biti nosioci na sljedećem prvenstvu. Za mene, ovo je veliki uspjeh, igrali smo u visokom ritmu. Poslije šokantnog poraza od Slovenije, momci su pokazali karakter i protiv Italije i Španije pokažu da imaju ogroman talenat. Da možemo sa svima pokazali smo i protiv Poljske, dva puta smo se vraćali u utakmicu, a penal koji su dobili ne želim da komentarišem. Igrali smo, napadali, ofanzivno fudbal, pogodili smo stativu, a surovo je bilo primiti gol u 90. minutu. Ovi momci moraju da prihvate sportski poraz, ne smiju da klonu duhom. Od septembra kreće novi ciklus, a pokazali su da imaju ozbiljan potencijal", rekao je direktor mlađih reprezentacija Nikola Lazetić.

Selektor "orlića" Aleksandar Luković.
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC