• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" izborili četvrtfinale, a selektor Srbije spušta loptu: "Mi smo skloni euforiji..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentacija Srbije napravila je veliki rezultat na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, ali pobjeda u sljedećem meču može da bude izuzetno važna.

 Srbija u četvrtfinalu EP izjave igrača i selektora Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Reprezentacija Srbije napravila je pravi podvig na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Nakon šokantnog i ubjedljivog poraza od Slovenije u prvoj rundi, izabranici selektora Aleksandra Lukovića savladali su Italiju (2:09), pa zatim protiv Španije osvojili bod (1:1) dovoljan za prolaz u četvrtfinale.

Takvim razvojem situacije prezadovoljan je selektor koji vodi talentovane srpske fudbalere. U prvoj izjavi nakon plasmana među osam najboljih evropskih selekcija Luković se osvrnuo na prethodne mečeve, susret protiv Španije, ali i ono što čeka reprezentaciju - okršaj sa Poljskom koji može da donese Srbiji plasman na Svjetsko prvenstvo koje se za ovaj uzrast igra u novembru i decembru!

"Još sam pod utiskom, utakmica se tek završila. Čestitam momcima, prije svega. Nije lako bilo vratiti se poslije one prve utakmice na kojoj nismo bili sjajni. Ja se uvijek vraćam na nju jer smo očekivali da startujemo kako treba. Mislim da smo odigrali dobro sljedeće dvije. Defanzivno smo dosta dobri bili, ofanzivno moramo bolje da kontorlišemo utakmicu posebno protiv ekipa koje igraju kao Španija i baziraju igru na posjedu. Momcima sve čestitke na prolazu među osam, sad treba da se odmorimo i regenrerišemo, pa pripremimo utakmicu protiv Poljske. Zahvalio bih se svim našim ljudima koji su došli da nas bodre danas i na prethodne dvije utakmice. Pozivam ih da budu tu i za utakmicu četvrtfinala protiv Poljske", rekao je Aleksandar Luković i dodao: "Ne bih volio da se upadne u euforiju. Mi smo skloni tome, volimo od sjaja do očaja, ili je sve sjajno ili ništa ne valja. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i vjerujemo u ono što radimo." Poslušajte izjavu selektora: 

Reči selektora nakon velikog uspeha.
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije

Strijelac jedinog gola za našu reprezentaciju protiv Španije Andrija Maksimović sijao je od zadovoljstva po završetku susreta u Budimpešti: "Utisci su fenomenalni, plasirali smo se među osam najboljih selekcija u Evropi. Bilo je jako važno da prebrodimo i što prije zaboravimo poraz od Slovenije. Ušli smo motivisano u duel sa Španijom, odigrali strpljivo i svih 90 minuta imali kontrolu utakmice. Osjetio se još jednom timski duh koji krasi ovu ekipu od prvog dana okupljanja. Činjenica da sam tresao mreže Italije i Španije na ovom turniru nije mi toliko bitna, koliko me raduje igra cijele ekipe. Svi smo zaslužni za ovaj podvig, od igrača, do selektora i članova stručnog štaba."

Jedan od najzapaženijih igrača na utakmici sa Španijom, Stefan Mitrović, kaže da je ekipa još jednom pokazala karakter, kao u kvalifikacijama kada su poslije startnog poraza od Belorusije uspjeli da se vrate i izbore plasman na završni turnir: "Igrao sam pod pritiskom žutog kartona, ali sam dao sve od sebe i pomogao timu da ostvari željeni rezultat. Fenomenalan je osjećaj kada na ovako važnom takmičenju ostanete neporaženi u duelima protiv dvije najkvalitetnije reprezentacije. Odigrali smo timski i zasluženo prošli dalje. Na redu je Poljska, mi smo Srbija, nikoga se ne plašimo i idemo na plasman u polufinale."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC