• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Laneta Jovanovića "precrtan" sa spiska reprezentacije: Selektor Luković se oglasio: Ovo je moj dobronameran savjet

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovo je obrazloženje za odluku selektora "orlića".

 Sin Milana Jovanovića precrtan sa spiska reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS

Selektor kadetske reprezentacije Srbije (igrači do 17 godina) Aleksandar Luković okupio je u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi ekipu na početku piriprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj (od 17. maja do 2. juna). Njegov tim će u bazi FSS trenirati do ponedjeljka, a onda će otići u zemlju domaćina velikog turnira, gdje će trenirati u utorak i srijedu, a u četvrtak zaigrati u prvom meču protiv Slovenije.

Pred polazak na put, selektor Aleksandar Luković objasnio je zašto na spisku nema Lazara Jovanovića, velikog talenta Vojvodine, napadača i sina nekadašnjeg Lukovićevog saigrača iz reprezetnacije, Milana Laneta Jovanovića.

"Po UEFA pravilniku možemo da prijavimo 18 igrača i dva golmana. Nažalost, neko će u ponedjeljak morati da otpadne i to su profesionalne odluke koje ja kao selektor moram da donesem. Momci shvataju da je kolektiv najvažniji, maksimalno su fokusirani na obaveze u reprezentaciji i daju sve od sebe da održimo pozitivnu energiju koja nas krasi od prvog okupljanja", objasnio je na početku Luković.

"Moram da podsjetim da sam po preuzimanju ove generacije, napravio interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je u protekle dvije godine bio ključni faktor u stvaranju pozitivnog ambijenta u ekipi. Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, donio sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića. Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uvjerenjima i sa vrijednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savjet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji", dodao je on.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC