• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Milijaš postaje selektor Srbije: Kraj mandata u Zvezdi, počinje samostalnu karijeru - u "orlićima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dugogodišnji reprezentativac Srbije blizu je prvog samostalnog angažmana u trenerskoj karijeri.

 Nenad Milijaš novi selektor mlade reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS

Mlada reprezentacija Srbije uskoro bi mogla da dobije novog selektora i to pravo iz Crvene zvezde! Nenad Milijaš, koji će na kraju sezone napustiti stručni štab šampiona, prvi je izbor za upražnjeno i užareno mesto u hijerarhiji Fudbalskog saveza Srbije. Čini se i veoma prikladno rješenje jer je tokom prethodnih godina u taboru crveno-bijelih i mladoj selekciji učio zanat od iskusnijih kolega.

Već sada je jasno da Milijaš neće ostati u novom stručnom štabu koji će na stadionu "Rajko Mitić" vjerovatno oformiti Barak Bahar, a kako prenosi "Sportklub" to će pokušatio da iskoristi FSS i promoviše ga u nasljednika "Plavog" Stevanovića. Milijaš ima potrebne reference da bude selektor mlade srpske reprezentacije - posjeduje UEFA PRO licencu, ima dugogodišnji staž u nacionalnom timu kao igrač zbog čega poznaje kako sistem funkcioniše i već godinama radi u mlađim kategorijama Fudbalskog saveza Srbije.

Tokom igračkih dana Milijaš je 25 puta nastupio za Srbiju i bio je važan dio tima koji je Radomir Antić odveo na Mundijal u Južnu Afriku. Klupske dane obilježili su mu mandati u Crvenoj zvezdi, igranje za Vulverhemtpon u Premijer ligi i počeci u Zemunu kada se javnosti predstavio kao izuzetno talentovan fudbaler. Igračku karijeru prekinuo je 2019. godine, nakon osvajanja pete titule sa Zvezdom i odmah se priključio stručnom štabu crveno-bijelih. 

Milijaš je u Crvenoj zvezdi bio pomoćnik Vladana Milojevića, Dejana Stankovića, Miloša Milojevića i Nebojše Miloševića koji je privremeno vodio klub, dok je u mladoj reprezentaciji Srbije radio kao pomoćnik Nenada Milovanovića, Ilije Stolice, Aleksandra Rogića i Gorana Stevanovića. Tokom tih mandata nacionalni tim nije imao sjajne rezultate, a naredne jeseni mogao bi da se popravi utisak.

Novi selektor će imati dovoljno vremena da se pripremi i napravi plan za mladu reprezentaciju Srbije u narednom periodu. "Orliće“ od septembra očekuje početak kvalifikacija za EP 2025. Prvi meč na programu je 12. septembra, protiv Azerbejdžana. Srbija je u grupi i sa Engleskom, Ukrajinom, Sjevernom Irskom i Luksemburgom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC