• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA! MESI POTPISUJE ZA 1,2 MILIJARDE EVRA: Najveći ugovor u istoriji sporta, Leo dobija što niko nije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lionel Mesi bi vrlo brzo trebalo da bude predstavljen u Saudijskoj Arabiji.

 Lionel Mesi u Saudijskoj Arabiji za 1.2 milijarde evra Izvor: Profimedia

Lionel Mesi će za mjesec dana postati slobodan agent i moći će da potpiše za bilo koji klub na svijetu, a po svemu sudeći to neće biti Barselona, kao što su mnogi mislili. Mesi je jednostavno dobio previše dobru ponudu iz Saudijske Arabije da bi je ignorisao pošto je u pitanju novac koji može da obezbijedi generacije i generacije njegovih potomaka, ako već dosadašnja zarada tokom fantastične karijere nije bila dovoljna.

Prema posljednjim informacijama, Mesiju je ponuđen ugovor u Al Hilalu vrijedan nevjerovatnih 600 miliona evra po sezoni, što je tri puta više nego što Kristijano Ronaldo zarađuje u Al Nasru, gdje je postao najplaćeniji igrač današnjice. Ukupno, Mesi bi za dvije godine zaradio 1,2 milijarde evra... 

Nezvanično, Mesi je prihvatio ovu ponudu, odnosno to je u njegovo ime prihvatio njegov otac Horhe. Takođe, njemu sljeduje "najveći kolač" od transfera u istoriji fudbala, pošto će i Horhe Mesi, koji zastupa svog sina Lionela, dobiti veliki novac pošto je ubijedio najboljeg svih vremena da ode u Saudijsku Arabiju. "Prvi izbor Lea Mesija bila je Barselona, ali imaju problema sa finansijama. Zato je njegov otac prihvatio ponudu Al Hilala", navodi Santi Auna za "Futmerkato".

Al Hilal je inače vrlo ambiciozan i želi da dovede Serhija Busketsa i Đordija Albu iz Barselone, dok su navodno Saudijci obećali da će i Marko Verati, daleko mlađi od svih pomenutih, krenuti istim stopama u Saudijsku Arabiju gdje ga čeka veliki novac, ali i mnogo slabiji fudbal nego onaj na koji je navikao.

Naravno, Mesi ne dobija novac samo za igranje fudbala, nego i za "ambasadorske usluge" Saudijskoj Arabiji kao promoter ove države koja želi da se kandiduje za najveća sportska takmičenja u narednim godinama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC