• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg bez "pola" tima: Desetorica fudbalera napustila "Pecaru"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Brojne promjene u premijerligašu iz Širokog Brijega po završetku sezone.

 Desetorica fudbalera napustila NK Široki Brijeg Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Drugu godinu u nizu Široki Brijeg ostao je bez plasmana na međunarodnu scenu, zbog čega je došlo do osipanja igračkog kadra već po završetku sezonu.

Širokobriježani su sezonu u m:tel Premijer ligi BiH okončali na petoj poziciji, dok su takmičenje u Kupu BiH završili u osmini finala. Tako su posljednjeg dana maja, nakon isteka ugovora, klub napustili Renato Josipović, Dominik Radić, Juraj Ljubić i Ilija Mašić, dok su sporazumni raskidi potpisani sa Brunom Oliveirom, Kristijanom Luburićem, Ivanom Bošnjakom, Tomislavom Kneževićem, Ilanom Pejićem i Kaduom.

"U cilju ostvarivanja zacrtanih klupskih ambicija i zadržavanja konkurentnosti u bh. fudbalu, odmah po završetku sezone sportski segment Širokog Brijega započeo je značajnu rekonstrukciju ekipe. Do sada je dogovoren sporazumni raskid ugovora sa šestoricom igrača, a četvorici igrača istekli su ugovori te oni više neće nositi plavo-bijeli dres ekipe s 'Pecare'. Svim navedenim igračima zahvaljujemo se na korektnoj saradnji, profesionalnom odnosu i ličnom doprinosu koji su ugradili u NK Široki Brijeg te im želimo mnogo uspjeha u nastavku njihovih karijera",saopšteno je iz Širokog Brijega.

Sa "Pecare" su naglasili kako su planovi i pripreme za narednu sezonu već u toku, kako bi se predstojeće prvenstvo dočekalo potpuno spremno. Iz hercegovačkog kluba su poručili kako sportski segment radi punom parom kako bi obezbijedio optimalne uslove za sve u Širokom Brijegu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC