• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL NA "SVETOM NIKOLI": 51.620 navijača prisustvovalo velikoj pobjedi sa igračem manje - može li Bari do Serije A?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bari stigao na korak od povratka u najviši rang italijanskog fudbala.

 Bari u finalu baraža za plasman u Seriju A Izvor: Twitter/SSC Bari

Bari je minimalnim rezultatom pobijedio Sudtirol 1:0 u polufinalu plej-ofa za promociju u Seriju A, uprkos tome što su igrali sa desetoricom igrača tokom cijelog drugog poluvremena. Meč nakon kojeg su se plasirali u finale, koje se igra u dvije utakmice, na kultnom stadionu "Sveti Nikola" pratilo je čak 51.620 navijača.

Bari je tako stigao nadomak povratka u najviši rang italijanskog fudbala, gdje je posljednji put nastupao 2011. godine. U finalu doigravanja igraće sa pobjednikom duela Kaljari - Parma (u prvom meču Kaljari slavio 3:2, revanš u Parmi večeras od 20.30), te će nakon Frozinonea i Đenove biti poznati svi putnici iz Serije B u viši rang.

Atmosfera je bila izvanredna na krcatom stadionu "Sveti Nikola", gdje je Bari prošle sezone igrao u Seriji C, a sada je na dobrom putu da se nakon više od decenije vrati u italijansku elitu.

U prvom meču polufinala baraža Sudtirol je pobijedio 1:0, ali u odnosu na neke druge evropske lige, nismo gledali produžetke ili penale. Pošto je Bari završio regularni dio sezone ispred njih na tabeli, što je glavni kriterijum u ovom slučaju, minimalna pobjeda bila im je dovoljna da prođu dalje.

Đakomo Riči dobio je direktan crveni karton u nadoknadi prvog poluvremena zbog gubitka lopte i obaranja Marka Kurta, koji je išao sam ka golu, pa su domaći cijelo drugo poluvrijeme igrali sa desetoricom. Ipak, to im nije smetalo da dođu do pobjedonosnog gola i tako obraduju mnogobrojnu publiku.

Uprkos igraču manje, Bari je u 70. minutu stigao do slavlja. Rezervista Leonardo Benedeti sjajnim golom izazvao je erupciju oduševljenja među domaćim pristalicama.

Drama se nastavila, otkazali su reflektori i igra je bila zaustavljena nekoliko minuta, što je rezultiralo veoma dugom nadoknadom vremena. Gol domaćih bio je pod opsadom, a gosti sa sjevera Italije nisu uspjeli da realizuju svoje prilike i njihov san o prvom plasmanu u Seriju A u istoriji kluba je okončan.

Finale plej-ofa zakazano je za 8. i 11. jun.

Podsjetimo, iz Serije A ispali su Sampdorija i Kremoneze, dok se treći putnik u niži rang traži između Specije i Verone. Oba tima imaju po 31 bod, u nedjelju će Specija biti gost Rome, a Verona gostovati Milanu. Ukoliko na kraju sezone budu bodovno poravnati, igraće jednu utakmicu baraža na neutralnom terenu i pobjednik će sačuvati status člana Serije A, dok će poraženi morati u Seriju B.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC