• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći transfer ljeta - Realova bomba od 130.000.000 evra: Sve je gotovo, najtalentovaniji stiže u Madrid!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi engleski fudbaler Džud Belingem seli se u Real Madrid, saopštila je Borusija Dortmund.

 Real Madrid kupio Džuda Belingema za 100 miliona Izvor: Profimedia

Real Madrid je prve dane nakon razočaravajuće sezone iskoristio za rastanak sa igračima, a onda je u srijedu popodne eksplodirala bomba na dva mjesta - u Dortmundu i glavnom gradu Španije! Madriđani će tokom ljeta postati jači za engleskog fudbalera Džuda Belignema (19), a cijeli transfer centralnog veznog igrača mogao bi da iznosi preko 130 miliona evra.

Za sada se zna da će Real Madrid platiti 103 miliona za mladog fudbalera, dok bi još 31 milion Borusija iz Dortmunda mogla da zaradi na osnovu bonusa. Mladi fudbaler će potpisati ugovor do 2029. godine i od prvog dana priprema će se staviti na raspolaganje Karlu Anćelotiju, jer je on još prije nekoliko mjeseci dogovorio lične uslove za najvećim španskim klubom.

Belingem u Madrid stiže nakon tri veoma uspješne sezone u Borusiji iz Dortmunda. Tokom tog perioda pokazao je da može da bude jedan od najboljih igrača u Evropi, pa će prelazak u Real Madrid koji pravi rekonstrukciju u veznom redu biti samo korak ka tome. Inače, Džud je ponikao u lokalnom Stoubridžu, odakle se preselio u Birmingem i gdje je primijećeno da je čudo od djeteta. Za tim do 18 godina igrao je kada je imao samo 14, sa 15 godina je debitovao za U23 ekipu, a sa 17 debitovao za seniorski tim reprezentacije Engleske.

Nije ni čudo da je Real odlučio da "odriješi kesu" i napravi transfer koji će vjerovatno biti najveći u evropskom fudbalu ovog ljeta - barem što se tiče izdvojenog obeštećenja. Odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju ili Lionela Mesija bilo gdje su stvarno važne stvari za fudbal, ali Belingem je budućnost - njega ćemo na najvećoj pozornici gledati narednih 15 godina!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC