• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nije konkurencija Crvenoj zvezdi, ali jeste Dinamo Zagreb! "Dugujemo, ali pogledajte dug Njemačke"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek Crvene zvezde vjeruje da Partizan neće biti njihov konkurent ni sljedeće sezone.

 Zvezdan Terzić: Partizan nije konkurencija Fk Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da Partizan više nije konkurencija njegovom klubu, istakavši da želi još 20 godina da bude na "Marakani" i da sa klubom nastavi da pravi velike uspjehe. Želi da Zvezdu podigne na još viši nivo, kao redovnog učesnika Lige šampiona koji će moći da plaća i skuplje fudbalere, a uz to ide i novi stadion koji je u planu od koga očekuje godišnji prihod od 15 miliona evra od "vansportskih aktivnosti".

"Pričaju da nema jake Crvene zvezde bez jakog Partizana - to su floskule! Sežu iz komunizma. Poštujem istoriju i tradiciju Partizana, treba stajati mirno kada se o njemu govori. Ali, danas Partizan nije konkurencija Zvezdi. Globalizacija je uradila svoje, danas su Zvezdi konkurenti Ferencvaroš, Olimpijakos, Legija Varšava, Kopenhagen, Dinamo Zagreb, Bazel... Ti klubovi nam se nalaze na putu da uđemo u Ligu šampiona svake godine. Oni su nam konkurencija na više strana, žele iste igrače kao mi. Želim i njih da prevaziđemo, a već smo na dobrom putu", kazao je Zvezdan Terzić u podkastu "Telecast".

"Zvezda da bude ponovo prvak Evrope? To je utopija. Kad smo izgubili 1:6 rekao sam da država Srbija proda naftnu industriju za manju cijenu nego što Pari Sen Žermen plati Embapea i Mesija. Sa ovim budžetom ne možemo da budemo prvaci Evrope, ali cilj je da budemo što bolji. Cilj je da iz godine u godinu budemo bolje rangirani, imamo bolje igrače. Liga šampiona je svemirski brod, ali zato bi Zvezda mogla do polufinala Lige Evrope i da se o njoj ponovo priča", dodao je Terzić.

Izvor: MN PRESS

Uprkos vrtoglavom usponu kluba od 2017. godine, navijače i dalje brine veliki dug koji ima Crvena zvezda. Ipak, Terzić smiruje sve i poredi to prvo sa Barselonom, a onda i sa državom Njemačkom.

"Za jedne sam Terza magija, za druge sam Terza mafija. Za one koji vole Crvenu zvezdu sam Terza magija, za one koji je ne vole sam Terza mafija i to je tako", ispričao je direktor Crvene zvezde.

"Barselona je najveći brend na svijetu i u dugu je 1.200.000.000. Najzaduženija firma na svijetu je ona koja je najmoćnija. To su Sjedinjene Američke Države. Ne gleda se uspješnost i moć neke kompanije, države ili kluba koliko si dužan, već koliko si moćan da stvaraš. Crvena zvezda je osposobljena da stvara velike pare, a to bi bilo nemoguće da nisam rizikovao i išao putem za koji bi mi svaki profesor rekao da to ne radim. Njemačka je dužna 0,86 svog BDP-a, Crvena zvezda je manje dužna od Njemačke. A, Njemačka je najstabilnija i najmoćnija država u Evropi. Kada sam preuzeo klub, dug je bio 64.000.000 evra i bio osposobljen da na godišnjem nivou pravi 8.000.000. danas smo na oko 38.000.000, a godišnje pravimo oko 55.000.000". naglasio je operativac srpskog šampiona.

Uoči početka nove sezone sa novim trenerom Barakom Baharom, Terzić ističe da ga je pratio još dok je Dejan Stanković bio u klubu, a zvanično je dogovoren još u martu. Zbog šest titula koje je osvajao sa Hapoel Berševom i Makabi Haifom, vjeruje da je pravi čovjek da crveno-bijele podigne na nivo iznad.

"Zvezda dominira šest godina. Koga god da smo doveli za trenera, bili bismo šampioni. Odmakli smo svima, niko ne može da prati Zvezdu. Napravili smo organizaciju i sistem, ostvarujemo velike prihode. Zvezda je osposobila sebe da pravi novac, za njega mi možemo da dovedemo velike igrače. Već sam rekao da prvi put kada Zvezda ne bude šampion ja odoh iz Zvezde. Vrh sam piramide, šef parade, komandant i imam neograničena ovlašćenja. To bi značilo da sam pogriješio. Sad će biti sedma titula, onda osma, nema kraja. Hoću da budemo konkurentni u Evropi, hoću iskorak i da zvjezdaši budu ponosni", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde
Izvor: Kurir/Nenad Kostić
Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC