• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zenit Crvena zvezda prijateljska utakmica uživo prenos livestream

U prijateljskom meču na turniru u Sankt Peterburgu Zvezda pobijedila Zenit (2:1) golovima Mirka Ivanića i Žan-Filipa Krasoa.

 Zenit Crvena zvezda prijateljska utakmica uživo prenos livestream Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda je odigrala prvi meč na izuzetno jakom  turniru u Sankt Peterburgu, a tim Baraka Bahara osvojio je tri boda koji mogu da budu veoma važni u konačnom plasmanu. Aktuelni šampion Srbije i direktan učesnik grupne faze Lige šampiona ove sezone savladao je Zenit (2:1), a golove su postigli Mirko Ivanić u finišu prvog i novajlija Žan-Filip Kraso sa bijele tačke u finišu drugog dijela meča.

Pored dva pogotka i pobjede koja mora da raduje jer rival nije ovaj meč shvatio kao prijateljski, najveći utisak sa prvog meča u Rusiji biće "principi" igre koje je uspostavio Barak Bahar. Izraelski stručnjak je za samo dvadesetak dana usadio igračima mentalitet koji je želio, pa crveno-bijeli redovno izlaze u visok presing i često napade kreću "iz nogu" golmana Omrija Glazera.

Sve u svemu, prva provjera u Sankt Peterburgu je bila odlična, a izraelski stručnjak je imao priliku da na djjelu vidi veliki broj igrača. Tako je Kosta Nedeljković zaslužio još malo kredita na desnom beku, Srđan Mijailović odlično uradio posao kao centralni štoper, a Stefan Mitrović dobio nove zadatke na lijevoj strani terena. Vidjelo se i koliko će ovom timu značiti Piter Olajinka, kada je igrač Kraso i koliku bi razliku mogao da donosi sa klupe Kings Kangva, ukoliko ostane u timu i nakon prelaznog roka.

20:28

KRAJ MEČA - 1:2!

Crvena zvezda je pobedila Zenit u Sankt Peterburgu i pokazala da će biti konkurentna u Evropi ove sezone! Iako je rana faza priprema, ruski tim je u veoma jakom sastavu, na svom terenu, doživeo poraz od srpskgo šampiona!

20:23

90. minut - GLAZER!

Ako je gol Krasoa doneo prednost, onda bi odbrana Glazera mogla da donese pobedu. Izraelski golman je nestvarno intervencijom sprečio Zenit da poravna rezultat.

20:22

88. minut - GOL, KRASO!

Žan-Filip Kraso je nonšalantno prišao lopti, lagano je uputio ka golu i zatim samo pogledao u njenom pravcu dok je klizila ka mreži. Golman Zenita već je pao na drugu stranu, a Crvena zvezda ponovo vodi!

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

20:20

87. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

Sjajna akcija Lučića i Šljivića po levom boku, pa je Kraso produžio loptu do Kangve, a on iznudio penal u samom finišu meča!

20:18

84. minut - Promena formacije!

Izlazak Srđana Mijailovića i ulazak Lazara Nikolića znači i prelazak Zvezde u formaciju sa četiri defanzivca. To bi moglo da znači i nešto malo više slobode za Osmana Bukarija i Vladimira Lučića, koji sada ne misle o defanzivnim zadacima.

20:11

78. minut - Kangva umesto Stamenića!

Još jedna promena u Crvenoj zvezdi, a na terenu je fudbaler koji je deo karijere proveo u ruskom klubu Arsenal iz Tule. Iako je do skoro delovalo da je "precrtan" u Zvezdi i da mu se traži novi klub, Zambijac je na terenu.

20:09

75. minut - Kompletno nova odbrana Zvezde!

Nakon novih promena Baraka Bahara imamo priliku da vidimo štopersku liniju u sastavu Mijailović - Spajić - Milunović. Verovatno prvi put u karijeri njih trojica igraju zajedno.

19:59

65. minut - Mnogo promena u Zvezdi!

Sada će biti potrebno malo vremena da se utvrdi ko je sve na terenu u ekipi Baraka Bahara. Milan Rodić je na levom boku, na terenu je su Edmund Ado i Žan-fFlip Kraso, tu je i mladi Jovan Šljivić.

19:56

62. minut - Gol, Keiroš!

Iako je Crvena zvezda dobro otvorila drugi deo meča, ruski tim stiže do izjednačenja nakon sjajne asistencije Mantuana i pogotka Keiroša sa nešto više od deset metara udaljenosti.

19:39

46. minut - Nastavljamo!

Čini se da je Barak Bahar na poluvremenu napravio samo jednu promenu - umesto Olanjinke na terenu je Vladimir Lučić, koji će igrati po levoj strani. 

Izvor: MN PRESS

19:24

POLUVREME - 0:1!

Crvena zvezda nakon prvog dela meča vodi protiv Zenita, a jedini gol u dosadašnjem toku susreta dao je Mirko Ivanić.

19:15

40. minut - GOL, IVANIĆ!

Crvena zvezda vodi protiv Zenita u Rusiji. Iz najbolje šanse u dosadašnjem delu meča Mirko Ivanić glavom, sa šest ili sedam metara, matira Keržakova koji ništa nije mogao. Asistent za ovaj pogodak bio je Stefan Mitrović koji na ovom meču pokriva čitavu levu stranu.

19:08

33. minut - OFSAJD!

Iako je prvo dosuđen penal za Crvenu zvezdu zbog faula nad Piterom Olanjinke, glavni arbitar je uz konsultaciju VAR tehnologije poništio tu odluku. Gelor Kanga se već spremio za penal, ali po novoj odluci je ofsajd i lopta za Zenit!

18:59

24. minut - Malkom!

Kakvu je priliku imao najbolji igrač Zenita! Fudbaleri ruskog tima su ukrali loptu neopreznom Kangi, a zatim se spustili ka golu Zvezde, gde je samo pribranost Omrija Glazera sprečila nesuđenog fudbalera Barselone da se upiše u strelce. Ostaje 0:0 u Sankt Peterburgu.

18:54

19. minut - Još jedan karton!

Veoma grub prekršaj Renana nad Jovanom Mijatovićem, koji je imao dobru priliku da mu pobegne nakon što se izvukao na desni bok. Mladi fudbaler je ostao da leži nakon tog duela, a i treći brazilski fudbaler je opomenut.

18:51

16. minut - Dva žuta kartona!

Prvo Keiroš, a zatim i Klaudinjo dobijaju žute karton. Razlog za to je Gelor Kanga, koji je prvo iznudio faul na tridesetak metara od gola zvezde, nakon čega je drugi fudbaler Zenita "kukao" sudiji kako Gabonac simulira.

18:42

7. minut - Prvi pokušaj Zvezde!

Nakon dve solidne akcije Zenita koje nisu završene golovima, prvi put prete i gosti. Mirko Ivanić je šutirao sa dvadesetak metara, ali nije bio precizan, lopta nije išla u okvir gola.

18:35

1. minut - Utakmica je počela!

Sa zakašnjenjem od pet minuta, jer su se slušale himne Srbije i Rusije, počeo je prijateljski i pripremni meč Zenita i Crvene zvezde.

18:25

Ko je Kosta Nedeljković?

Na meču protiv Borca u Užicu, a zatim i protiv Zenita u Sankt Peterburgu, po desnoj strani je meč u dresu Zvezde počeo mladi Kosta Nedeljković! Čini se da je momak rođen 2005. godine uspeo da "pobedi" konkurenciju i kod Baraka Bahara se izbori za povoljan status pred početak nove sezone, pa bismo mogli da ga vidimo na tom mestu i u takmičarskim susretima ove sezone.

Nedeljković je već godinama u mlađim kategorijama crveno-belih, a izuzetak je samo pozajmica u Grafičar gde je osetio čari seniorskog fudbala. Redovan je u reprezentacijama do 17 i 18 godina, važi za najbržeg igrača u trenutnom igračkom kadru Crvene zvezde, a ukoliko se mladi Smederevac bude razvijao prema očekivanjima biće ne samo rešenje za Zvezdinu odbranu već i za nacionalni tim koji godinama muku muči sa desnim bokom.

18:20

Intervju Keržakova!

Prethodnih godina Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga često igraju prijateljske susrete jer imaju zajedničkog generalnog sponzora, a poslednji put su takmičarski susret igrali pre skoro dve decenije. Tada se na terenu našao i Aleksandar Keržakov, nekadašnji golgeter i novi trener Spartaka iz Subotice. On je postigao gol u prvom meču, a pre nekoliko dana se za MONDO prisetio tog evropskog dvomeča.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

18:15

Prethodne prijateljske!

Zvezda je pod komandom Baraka Bahara već odigrala dva susreta, dok je radila prvi deo priprema na Zlatiboru. Reprezentacija Užica pobeđena je u prvom meču (3:1), a Borac iz Banjaluke u drugom kontrolnom susretu (2:0). Ipak, ovo će biti daleko ozbiljniji izazov. 

Pogledajte

00:19
Strahinja Eraković nakon utakmice Borac - Crvena zvezda
Izvor: Mondo/Goran Arbutina
Izvor: Mondo/Goran Arbutina

18:05

Odlasci!

Crvena zvezda je uspela i da se "rastereti", pošto su neki fudbaleri koji nisu po ukusu novog trenera završili mandat u klubu. Milan Borjan je pozajmljen Slovanu iz Bratislave, više se ne računa na Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića, a Veljko Nikolić je potpisao za Aris Limasol.

Transfere su napravili Radovan Pankov (Legija Varšava) i Nemanja Motika (Olimpija Ljubljana), koji su otišli bez obeštećenja, dok su Petar Stanić (200.000 evra) i Aleksandar Pešić (1.200.000) evra punili klupsku kasu. Sa druge strane, Nenad Krstičić je završio karijeru na kraju prethodne sezone.

17:55

Pojačanja!

U dosadašnjem toku prelaznog roka Crvena zvezda je obavila veliki deo posla kada je u pitanju formiranje igračkog kadra za sledeću sezonu. Još u januaru dogovoreni su transferi Marka Stamenića i Pitera Olanjinke, da bi na početku aktuelnog prelaznog roka stigli još i golman Omri Glazer, defanzivni vezni Edmund Ado i napadač Žan-Filip Kraso. Ostaje da se utanači još transfer Emanuela Late Lata, kako bi Barak Bahar imao kompletiran tim!

Uz to, pri prvom timu su prekomandovani desni bek Kosta Nedeljković i ofanzivac Jovan Šljivić, dok će šansu tražiti Nikola Stanković i Vladimir Lučić koji su se vratili sa pozajmica.

17:40

Zagrevanje!

Fudbaleri Crvene zvezde su na teren, kako bi se zagrevali pred meč, izašli uz Užičko kolo koje je odsvirao orkestar smešten na tribinama Zenitovog stadiona. Spektakularno, a i prikladno kad su već gosti prešli toliki put zbog prijateljskih mečeva.

17:25

Rezervisti!

Zenit Sankt Peterburg: Vasjutin, Gojlo, Odojevski, Sutormin, Adamov, Alip, Krugovoj, Kovalenko, Erohin, Kozlov, Baranovski, Bakajev, Mostovoj, Sergejev

Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Nikolić, Leković, Spajić, Milunović, Rodić, Kangva, Ado, Stanković, Bukari, Šljivić, Lučić

17:20

SASTAVI!

Zenit Sankt Peterburg: Keržakov - Karavaev, Čistjakov, Renan, Santos - Keiroš, Vasiljev, Klaudinjo, Malkolm, Mantuan - Kasijera

Crvena zvezda: Glazer - Dragović, Mijailović, Eraković - Nedeljković, Kanga, Stamenić, Mitrović - Ivanić, Olanjinka - Mijatović

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
17:10

Dobar dan!

Crvena zvezda igra treću prijateljsku utakmicu tokom leta, a pprvi protivnik u Sankt Peterburgu biće domaćin Zenit. Crveno-beli učestvuju na veoma jakom turniru, a Barak Bahar će moći dobro da pripremi tim za grupnu fazu Lige šampiona i izazove u domaćim takmičenjima.

UKRATKO

  • Zenit - Crvena zvezda 1:2
  • Prijateljska utakmica
  • Turnir u Sankt Peterburgu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije