• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van der Sar doživio moždani udar, njegova žena preživjela isto!

Autor Dragan Šutvić

Čuveni holandski golman Edvin van der Sar trenutno se u Splitu oporavlja od moždanog udara.

 van der sar i njegova supruga imali moždani udar Izvor: Profimedia/ANP/OLAF KRAAK

Slavni holandski golman Edvin van der Sar nalazi se na intenzivnoj njezi u splitskoj bolnici, nakon što je helikopterom prebačen sa nekog od ostrva u Jadranskom moru. Čuveni Holanđanin doživio je moždani udar tokom porodičnog ljetovanja, a čitav svijet sada očekuje dobre vijesti o oporavku čovjeka koji je prije samo nešto više od mjesec dana napustio direktorsku funkciju u Ajaksu.

Bivši golman tima iz Amsterdama, ali i Juventusa, Fulama i Mančester sitija nalazi se u stabilnom stanju, a svi se nadaju da će oporavak dobro proći kao što je bio slučaj i prije skoro 14 godina. Tada je Edvin van der Sar, kao golman Mančester junajteda, dobio strašnu vijest. Njegova supruga Anemari doživjela je moždani udar samo dva dana pred Božić, u trenucima kada se on pripremao za veoma gust raspored engleske Premijer lige.

Klub nije postavljao nikakva pitanja! "Rekao sam Edvinu da ostane tamo i da nema potrebe da dolazi u klub. On je na mjestu na kojem treba da bude, pored svoje žene. Nadam se da će se dobro oporaviti", ispričao je svojevremeno Aleks Ferguson, koji je u to vrijeme bio menadžer slavnog engleskog kluba. 

Na sreću svih, Anemari je uspjela u potpunosti da se oporavi od moždanog udara i on nije ostavio nikakve posljedice po zdravlje supruge slavnog golmana. Tome je sigurno doprinijelo i što je Edvin mogao u potpunosti da se fokusira na pomoć njoj, umjesto da u teškim trenucima za familiju misli o fudbalu i Mančester junajtedu.

Edvin van der Sar je od 2005. do 2011. godine branio mrežu Mančester junajteda, a Ferguson je rekao da je samo Piter Šmajhel njegova konkurencija kada se priča o najboljem golmanu u klupskoj istoriji. Tokom šestogodišnjeg mandata u engleskom velikanu osvojio je četiri titule u Premijer ligi, dva Liga kupa, tri Komjuniti šilda, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo za klubove. Sa ekipama Juventusa i Fulama osvajao je Intertoto kup, dok je kao član Ajaksa prigrabio 14 trofeja.

Četiri puta je bio šampion Holandije, po tri puta osvajao Kup Holandije i Superkup, a bilo je i međunarodnih trofeja, Osvojio je Ligu šampiona, Kup UEFA, Superkup Evrope i Interkontinentalni kup.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC