• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poslije 11 godina, UMORAN SAM!" Legenda napustila direktorsku funkciju u Ajaksu nakon sezone za zaborav!

Autor Dragan Šutvić

Edvin van der Sar odlučio je da se povuče iz uprave kluba.

 edvin van der sar napustio ajaks  Izvor: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Ajaks je sezonu u domaćem prvenstvu završio na razočaravajućem, trećem mjestu, pa tako neće u narednoj takmičarskoj godini igrati u Ligi šampiona.

"Kopljanici" će morati da se zadovolje nastupom u plej-ofu "utješnog" takmičenja, Lige Evrope, a ceh loših rezultata platio je legendarni Edvin van der Sar, koji nakon više od jedne decenije napušta direktorsku funkciju u klubu!

Proslavljeni holandski golman je u upravi kluba od 2012. godine, a za generalnog direktora imenovan je četiri godine kasnije.

Prema ugovoru koji je potpisao sa klubom iz Amsterdama, na ovoj funkciji trebalo je da ostane još dvije godine, ali je ipak odlučio da već sad kaže zbogom klubu u kojem je počeo bogatu seniorsku karijeru.

"Umoran sam nakon skoro 11 godina u upravi kluba. Nije dobar osjećaj kada moramo da donosimo neposredne odluke o budućnosti ovog kluba. Zato sam odlučio da se povučem", rekao je Van der Sar holandskim medijima.

Edvin van der Sar je na golu Ajaksa proveo od 1990. do 1999. godine. Za to vrijeme uknjižio je 312 nastupa za klub, a sa klubom je ukupno osvojio 14 trofeja. Četiri puta je bio prvak Holandije, tri puta je osvojio Kup i Superkup, dok ima po jedan trofej u Ligi šampiona, Kupu UEFA, Superkupu Evrope i Interkontinentalnom kupu.

Najuže rukovodstvo kluba nije još imenovalo nasljednika, a od Van der Sara su tražili da ostane na funkciji bar do avgusta.

"Željeli smo da ostane, ali već je napravio odluku i to moramo da poštujemo", rekao je predsjednik Nadzornog odbora kluba Pjer Eringa.

Iza Ajaksa je, rezultatski, veoma turbulentna sezona. U januaru je sa mjesta trenera smijenjen Alfred Šrojder zamijenivši Erika ten Haga, koji je odlučio da Amsterdam zamijeni Mančesterom.

Učinak od devet pobjeda, sedam remija i dva poraza u prvenstvu nije bio dovoljan da bivši trener Tventea, Hofenhajma i Briža ostane na klupi, pa je umjesto njega imenovan Džon Heitinga, koji nije uspio da ekipu uvede u Ligu šampiona, koja je bila jedan od glavnih ciljeva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC