• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije pet godina počeo "kraj Andree Anjelija"! Juventus predstavio "bombu" - a onda je sve krenulo po zlu

Autor Dragan Šutvić

Bio je 9. jul 2018. godine kada je Juventus predstavio Kristijana Ronalda, što je, kako kažu mediji u Italiji, bio početak kraja Andree Anjelija...

 juventus doveo ronalda prije pet godina Izvor: Profimedia/DPPI/Morgese-Rossini

Prije tačno pet godina, Juventus se pohvalio "bombom" – dovođenjem Kristijana Ronalda, što je, kako danas pišu italijanski mediji, bio "početak kraja Andree Anjelija"!

Legendarni Portugalac je među bjankonere stigao iz Real Madrida, gdje je stekao kultni status, nastupajući za ovaj klub devet godina i postavši najbolji strijelac Madriđana svih vremena.

Ipak, u ljeto 2018. godine odjeknula je "bomba" – Kristijano Ronaldo je Madrid zamijenio Torinom, a njegov novi klub odlučio je da mu godišnje isplaćuje čak 30 miliona evra! I ubrzo je zbog toga plaćena velika cijena, napominju mediji na Apeninima...

Juventus je osvojio dva Skudeta sa Ronaldom u timu, a Portugalac je na 134 meča u crno-bijelom dresu postigao čak 101 gol.

Impoznatno djeluju statistički parametri, ali su u isto vrijeme trpjele finansije.

Ronaldova godišnja plata znatno je osiromašila klupski budžet, a pandemija korona virusa 2020. godine dodatno je pogoršala stvari.

Klub je trpio ogromne gubitke, nakon tri godine se rastao sa Ronaldom jer više nije mogao da ga finansira, a klub je na kraju naredne takmičarske sezone pretrpio rekordan gubitak u iznosu od čak 245 miliona evra!

Nedugo kasnije, u javnost su isplivale brojne informacije o finansijskim malverzacijama Juventusovog borda direktora na čelu sa Anjelijem, što je za posljedicu imalo oduzimanje deset bodova i odsustvo iz Lige šampiona, ali i "dobrovoljno" izbacivanje iz evropskih takmičenja na jednu godinu...

Andrea Anjeli, Pavel Nedved, Fabio Paratići i Federiko Čerubini bili su primorani da se povuku sa svojih rukovodećih pozicija, a "vruć krompir" završio je u rukama nekadašnjeg operativca Napolija Kristijana Đuntolija, pred kojim je (pre)težak zadatak da "izbalansira" klupske finansije.

Jedan od poteza za takvo nešto mogla bi da bude prodaja Dušana Vlahovića...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC