• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK ZA PETEVA I LUDOGOREC! Bugari SAVLADANI u Prištini, bivši selektor BiH upisao PRVI poraz od povratka u klub!

Autor Dragan Šutvić

Ivajlo Petev i Ludogorec poraženi su napustili Prištinu, gdje su odmjerili snage sa Balkanijem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 ivajlo petev izgubio sa ludogorecom u prištini Izvor: VASSIL DONEV/EPA

Ivajlo Petev, nekadašnji selektor BiH a sadašnji strateg Ludogoreca, na korak je od eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona već u prvom kolu!

Osvajač duple krune u Bugarskoj u prošloj sezoni doživio je poraz u prvom duelu sa Balkanijem, predstavnikom "Kosova".

U meču igranom na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, domaćin je trijumfovao rezultatom 2:0 golovima Meritona Korenice i Ćendrima Zibe i zadao veliku glavobolju bivšem strategu "zmajeva".

Petevu je ovo drugi mandat na klupi Ludogoreca, a počeo ga je u martu ove godine. U dosadašnjih 17 mečeva, računajući i prvenstvo i Kup, upisao je čak 15 pobjeda, uz dva remija, pa mu je neuspjeh u Prištini prvi poraz otkako se vratio na klupu kluba koji je 12 puta bio šampion Bugarske!

Balkani je, sa druge strane, večerašnjom pobjedom pokazao da prošlosezonski evropski uspjesi nisu slučajnost.

Prošle sezone je ovaj klub poražen u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Žalgirisa, a potom, nakon što se preselio u Konferencijsku ligu, redom izbacivao La Fioritu, KI Klaksvik i Škupi.

Ti skalpovi bili su vrijedni plasmana u grupnu fazu trećeg evro-takmičenja, u kojoj su se sastali sa praškom Slavijom, Klužom i Sivasporom.

Izvor: Boris Pejovic/EPA

Ipak, znatno bogatije evropsko iskustvo ima klub iz Razgrada, koji je redovan učesnik grupne faze evropskih takmičenja. Dva puta je uspijevao da izbori mjesto u grupama Lige šampiona, dok su čak sedam puta igrali u nekoj od grupa Lige Evrope, gdje su, između ostalog, igrali i u prošloj sezoni.

Računajući i večerašnji meč u Prištini, Ludogorec je odigrao čak 130 mečeva u takmičenjima Evropske fudbalske federacije, dok ih Balkani, koji je prošle sezone debitovao u Evropi, ima samo 15.

Imajući sve to u vidu, Ludogorec je bio favorit na papiru u ovom dvomeču, ali su već nakon prvih 90 suočeni sa selidbom u Konferencijsku ligu.

Pred najboljim timom Bugarske u prošloj sezoni sada je veoma težak posao da se domogne druge kvalifikacione runde, u kojoj bi snage odmjerio sa boljim iz dva duela slovenačke Olimpije i letonske Valmijere.

Ukoliko u tome ne uspiju, u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu ukrstili bi koplja sa poraženim iz dva duela prvog kvalifikacionog kola za Ligu šampiona u kojem se sastaju Helsinki i Larne.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC