• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijci su negativci? Engleski klub već potrošio 250 miliona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Englez prešao u gradskog rivala u rekordnom transferu.

 Arsenal već potrošio 250 miliona evra Izvor: Arsenal/Twitter

Arsenal je zvanično doveo vezistu Vest Hema i engleske reprezentacije Deklana Rajsa iz Vest Hema, oborivši pritom klupski rekord obeštećenjem od 122 miliona evra. Poznati fudbaler samo će se preseliti u drugi kraj Londona i postaće treće pojačanje "tobdžija" dok se spremaju za učešće u Ligi šampiona ove sezone. Prije njega, na stadion "Emirejts" stigli su Kavi Haverc iz Čelsija za 75 miliona evra i mladi Holanđanin iz Ajaksa, defanzivac Jurijen Timber za 44,2 miliona evra. Sa druge strane, od zvučnijih imena klub je napustio samo Švajcarac Granit Džaka, koji je otišao u Bajer Leverkuzen.

U danima u kojima mnogi zgražavaju zbog ofanzive Saudijske Arabije na evropske fudbalske zvijezde i na novčane iznose kojima plaćaju najbolje fudbalere svijeta, nije zgoreg podsjetiti se i koliko Englezi tradicionalno plaćaju i preplaćuju igrače. Ili su zaista trojica koji su stigli u Arsenal toliko dobri da za njih vrijedi izdvojiti četvrt milijarde evra. Odgovor na to pitanje daće sezona pred nama, u kojoj će Arsenal pod vođstvom Mikela Artete još jednom pokušati da izvrši ofanzivu na Mančester siti i na njegovu neprikosnovenu dominaciju engleskim i evropskim fudbalom.

Rajs je došao u Arsenal posle deset godina u Vest Hemu, sa kojim je na kraju prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu pobjedom protiv Fiorentine u finalu. Za "čekićare" je odigrao 245 utakmica i debitovao je za prvi tim još kao tinejdžer, 2017. godine. Simbolično, na oproštaju je podigao prvi trofej kluba poslije čak 43 godine. Ovako ga je predstavio Arsenal:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC