• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubara pokreće slučaj u Lozani, žale se zbog oduzimanja licence!

Autor Dragan Šutvić

Superliga bi ponovo mogla da bude odložena zbog nastavka slučaja Kolubara.

 kolubara se ponovo žali sudu u lozani  Izvor: MN PRESS

Zbrka oko početka nove sezone Superlige i dalje nije potpuno riješeno i sve bi trebalo da bude zvanično zaključeno u četvrtak na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Nakon što je FSS donio odluku da Kolubara ne ispunjava pooštrene uslove za dobijanje licence, Zajednica Superlige i Prve lige Srbije isključila ih je iz članstva i tako automatski izbacila iz takmičenja zbog čega u Lazervcu ne sjede skrštenih ruku.

Na zahtjev advokatskog tima Kolubare poslije uvođenja privremene mjere (na koju imaju pravo žalbe), odlučeno je da i ovaj slučaj ode na Sud za sportsku arbitražu koji će po hitnom postupku odlučivati u četvrtak, tako da dvije strane imaju do srihede u 16 časova da se izjasne o kompletnom slučaju, piše "Sport Klub".

Poslije oduzimanja superligaške licence, o takmičenju u kome će učestvovati Kolubara u narednoj sezoni odlučivaće Disciplinska i etička komisija FSS tek početkom avgusta, što znači da mogu da ispadnu i u slabiji rang od trećeg, kako se u prvi mah mislilo.

Podsjetimo, prethodno je Sportski sud za arbitražu u Lozani umanjio kaznu koju je FSS izrekao Kolubari. Zbog namještanja utakmica kažnjeni su devet bodova, zbog čega su ispali u niži rang, da bi poslije žalbe u Lozani ta kazna bila umanje na šest bodova. Na osnovu toga, Kolubara je stekla pravo da se takmiči u Superligi, sve do nove odluke FSS da im se oduzme licenca koja je neophodna za igranje u najjačem srpskom takmičenju.

U međuvremenu je obavljen žrijeb bez Kolubare i već znamo da 1. kolo Superlige počinje u subotu od 18.55 kada ćemo gledati Čukarički - Radnički i Spartak - IMT. Od 21 čas igraće se susreti Voždovac - Javor i TSC - Partizan. Što se tiče nedjelje, sastaju se Napredak - Železničar (18.55), Novi Pazar - Radnički 1923 (18.55) i Crvena zvezda - Vojvodina (20.00). U ponedjeljak se sastaju Mladost - Radnik od 19 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC