• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Austrije nahvalio ekipu Borca: "Neugodni su za igranje i snažni u napadu"

Autor Haris Krhalić

Trener Austrije Mihael Vimer najavio je meč svoje ekipe protiv Borca.

 Trener Austrije najava utakmice protiv Borca  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Nakon pobjede od 7:0 nad ekipom Spitala u prvoj rundi Kupa, Austrija započinje evropsku sezonu prvim susretom drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu u četvrtak (20.30 časova). Protivnik je ekipa Borca.

Na današnjoj konferenciji za medije, trener Mihael Vimer i sportski direktor Jirgen Verner govorili su o protivniku i najavili sutrašnji meč.
Trener Bečlija nahvalio je Banjalučane i rekao kako od svoje ekipe očekuje vrhunsku izvedbu.

Možda će vas zanimati

"Analizirali smo Borac putem video studija. Oni igraju duboko, koriste formaciju 4-4-2, te su neugodni za igranje i snažni u napadu. Ako im se dopusti, znaju biti veoma opasni. Mi ćemo se fokusirati na našu igru. Ovo je utakmica kod kuće i naravno da želimo pobijediti. Trenutno imamo sedam utakmica bez poraza, a protiv Galatasaraja i Aris Limasola smo pružili dobre nastupe. Utakmica sutra će biti drugačija. Moramo pružiti vrhunsku izvedbu", rekao je trener Vimer.

Sportski direktor Austrije zadovoljan je dosadašnjim dijelom prelaznog roka.

"Na početku sezone nikada potpuno ne znamo gdje se nalazimo. Obavili smo svoj domaći zadatak. Momčad je dobro pojačana i sve više se ujedinjuje. S Galvaom i Huskovićem trener ima praktički dva nova igrača. Svi sada s nestrpljenjem očekujemo početak sezone. Sportski gledano, drago nam je ako naši ključni igrači ostaju s nama. Nismo računali na prihode od evropskih takmičenja. Svako naredno kolo nas približava cilju da zadržimo ekipu. Igrači ne forsiraju odlaske. Bilo je upita, ali nisu se kretali u onim razmjerima koje smo zamišljali", rekao je Verner.

Najveća opasnost po gol Banjalučana biće fudbaler bh. porijekla Haris Tabaković. Svjestan je i Verner o kakvom se igraču radi te da će ga biti teško zadržati.

"Vodimo dobre razgovore s Harisom. Ole Saeter (Rozenborg) je svakako zanimljiv igrač, ali trenutno si ga ne možemo priuštiti. On ima još ugovor. Ne možemo trošiti milione. Na dugi rok, on je zanimljiv igrač za nas, jer ima osobine slične Harisovima. Naravno, moramo se pozabaviti potencijalnim zamjenskim igračima", dodao je Verner.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC