• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA JE KAO OSVAJAČKA VOJSKA: Protivnik pati, a Bahar ga namršteno gleda

Impresivna izdanja Crvene zvezde u pripremnom periodu stvorili su od Baraka Bahara kult među navijačima srpskog šampiona.

 Crvena zvezda Mondo analiza Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je razbila Fiorentinu (5:0) u generalnoj probi pred početak nove sezone i tako pripremni period završila sa sedam trijumfa iz isto toliko mečeva. Razumljivo, navijači su u transu jer su u tom nizu padali Zenit, Fenerbahče i Fiorentina, a čini se da je Barak Bahar jedini koji je u srijedu uveče bio na stadionu, a kojeg nije zahvatila euforija.

Nestvarno hladnokrvan, Izraelac se pojavio pred medijima. Morali su novinari da ga čekaju otprilike 40 minuta nakon meča, pošto je vjerovatno imao šta da kaže igračima nakon blistave partije, a zatim su u nizu odgovora saznali da će njegov tim biti još bolji. Iako nije pokazivao emocije, osim jednog osmijeha kada je prepoznao da će pričati o tenisu, u glasu Baraka Bahara mogao je da se osjeti ponos zbog onoga što njegov tim radi.

Za tek nešto više od mjesec dana od kako je počeo pripreme, izraelski stručnjak napravio je malu vojsku od svojih fudbalera. Dobro, možda je vojska malo pregruba riječ jer vam vjerovatno prvo na pamet pada ratnički stil igre Dijega Simeonea i njegovog Atletika, možda ste prvo pomislili na gomilu zadnjih veznih poput Đenara Gatuza koji po svaku cenu brane svoj gol. Dužan sam da objasnim - Baharova Crvena zvezda liči na osvajačku vojsku, onu koja prodire iza neprijateljskih linija, uz glasan poklič dok trči ka neprijatelju. 

Zamislite bilo koju istorijski važnu bitku, možete i neku koja je ekranizovana... Mjesto ispred klupe na kojoj su rezervni fudbaleri Crvene zvezde preslikano je brdu sa kojeg general posmatra svoje jedinice. Uz izraz lica koji se ne mijenja i polunamrštenog pogleda, Barak Bahar šalje signal da je sve što se dešava na bojnom polju ispred njega baš onako kako je on zamislio.

Ne čini se da su navijači Zvezde mogli to da vide prethodnog ljeta, kada je sa Makabijem iz Haife gostovao u Beogradu i ekipu Dejana Stankovića izbacio iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Iskreno, ne sjećam se da je njegova pojava toliko dominirala stadionom, ali... Postoji jedna velika razlika. Sada je stadion "Rajko Mitić" njegov, što znači da su stvoreni uslovi da na istom mjestu padaju i daleko veći timovi od izraelskog šampiona.

O tome da će Barak Bahar ili njegova aura, hladnokrvnost budističkih monaha i germanska disciplina u svakom potezu preuzeti magnetno polje oko stadiona moglo je da se diskutuje odmah nakon predstavljanja. Kada je Izraelac promovisan u trenera Crvene zvezde, nije mu dugo trebalo da na konferenciji povuče granice - bilo je jasno o čemu želi i o čemu ne želi da priča, pa se taj tempo nastavlja i danas.

Možda će neko reći da konferencije za medije nakon utakmica Crvene zvezde mogu da budu dosadne i neinspirativne, ali ko je spreman da mijenja uspjehe za zabavu?! Barak Bahar će pred svima govoriti samo o tome na koje načine njegov tim može da bude bolji, jer u bitkama koje on vodi ne postoji ni najmanje prostora za krupne greške. Zato je opravdano što na prozivci pred novu sezonu nije želio da priča sa medijima. Moglo je vrlo tiho da se čuje kako je Bahar rekao sve što je imao nekoliko nedjelja ranije na promociji, a da sada želi da radi umjesto što će da priča. Ako pitate navijače Zvezde, za nešto više od mjesec dana sve je uradio dobro, pa mu se nema šta zamjeriti ni kada vidite da vas "siječe" pogledom.

Ostaje mu još samo jedna stvar... Da Crvena zvezda pobjeđuje kada se bude igralo za bodove!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC